رد کردن پیوندها
معرفی "سگ ساموید" حساسیت‌زا + ۳ نژاد سگ ساموید

معرفی “سگ ساموید” حساسیت‌زا + ۳ نژاد سگ ساموید

سگ ساموید یکی از زیباترین و پشمالوترین نژادهای سگ است که اغلب او را با چهره‌ای خندان می‌شناسیم. سامویدها جز سگ‌های سورتمه هستند که در قطب برای حمل وسایل و سورتمه‌ها از آن‌ها استفاده می‌شد. سامویدها معمولاً سگ‌ کوچک خانگی نیستند و بهترین مکان برای زندگی آن‌ها قطب است. برای آشنایی بیشتر با نژاد ساموید پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله از پتسی همراه ما باشید.

 مشخصات سگ ساموید
خاستگاه سیبری
نژادها
ساموید مینیاتوری، ساموید هاپ میو، ساموید مشکی
رنگ‌ها سفید، مشکی و قهوه‌ای
قد نر 51-56 سانتی‌متر و ماده 46-51 سانتی‌متر
وزن وزن نر 21-30 کیلوگرم و ماده 16-23 کیلوگرم
طول عمر 12 الی 14 سال
تغذیه پروتئین، کربوهیدرات و چربی
بیماری‌های شایع ناشنوایی، نارسایی کلیه، آتروفی پیش‌رونده شبکیه چشم، دیسپلازی مفصل ران، هپاتیت، ندروم کوشینگ

تاریخچه سگ ساموید

سابقه آشنایی با این‌ نژاد زیبا به ۳ هزار سال قبل می‌رسد. نام ساموید از یک قوم عشایر آسیایی گرفته‌ شده که به سیبری مهاجرت کردند. انسان‌ها در سیبری شب‌های سرد و سختی را می‌گذراندند و برای گرما از آتش استفاده می‌کردند. اغلب انسا‌ن‌ها به همراه سگ‌های خود کنار آتش می‌نشستند و این کار باعث نزدیکی به سگ‌ ساموید شد. یکی از دلایل هم‌نشینی انسان با این‌ گونه مقاومت بالای ساموید در برابر سرما است.

سگ نژاد ساموید را برای کارهای سخت مثل حمل سورتمه، جابه‌جایی بار، شکار و…پرورش می‌دهند. افراد ساکن در سیبری در ابتدا از ساموید برای شکار گوزن هم استفاده می‌کردند، اما باگذشت زمان دیگر وظیفه شکار نداشتند و بیشتر مسئولیت حمل و جابه‌جایی را بر عهده داشتند.

ویژگی‌های ظاهری سگ ساموید

عکس سگ سامویدساموید در اصل یک سگ کارگر است، اما ظاهری ظریف و چابکی دارد. سامویدها در اصل اهل سیبری هستند، به همین دلیل بدن آن‌ها پوشیده شده از مو و پشم زیادی است. بدن پشمالوی سگ ساموید از دولایه موی متراکم تشکیل‌ شده که در سرما دمای بدن آن‌ها را حفظ کند. حجم موها به‌ قدری زیاد است که اغلب شما نمی‌توانید پوست سامی را ببینید و لمس کنید. لایه درونی موها کوتاه و پراکنده است، اما لایه بیرونی بلند و پفکی است و باعث پشمالو دیده شدن نژاد ساموید می‌شود. اغلب رنگ موهای ساموید سفید است، اما گاهی به رنگ‌های مشکی و قهوه‌ای هم دیده‌ می‌شود.

رنگ چشم سگ ساموید معمولاً قهوه‌ای روشن و تیره است. نژاد سگ ساموید علاوه بر بدن پشمالو، دم پشمالویی هم دارد که پیچ‌ خورده و به پشت خوابیده است. در زمان استراحت دم به‌ صورت صاف است و زمانی که اتفاق عجیبی بیفتد و هیجانی شود، دم خود را به سمت بالا نگه‌ می‌دارد. با دیدن دم سگ می‌توانید به بسیاری از احساسات او پی ببرید. گوش‌ها پشمالو و مثلثی شکل ساموید و به سمت بالا متمایل هستند.

پیشنهاد مطالعه:
بیماری "کوشینگ سگ" چیست؟ | [راهنمای جامع پشگیری+علائم+درمان]

قد سگ نر ساموید 51-56 سانتی‌متر و ماده 46-51 سانتی‌متر است. وزن ساموید نر 21-30 کیلوگرم و ماده 16-23 کیلوگرم است. معمولاً ساموید 12 الی 14 سال عمر می‌کند. ریزش موی سگ نژاد ساموید زیاد بوده و لازم است که به‌ صورت روزانه موهای او شانه شود. این نژاد در برخی فصل‌ها ریزش موی شدیدی دارد و باید به وسیله برس سگ موهای اضافه را از بدن او خارج کنید.

ویژگی رفتاری سگ ساموید

سامویدها بسیار بازیگوش و اجتماعی هستند و به‌ اختصار آن‌ها را سامی نیز می‌نامند. ساموید به دلیل برافراشته بودن گوشه‌های دهان چهره خندان و بشاشی دارد. خندان بودن سامی بسیار معروف است و به آن سگ خندان هم می‌گویند. ساموید رفتار بسیار خوبی با صاحب خود دارد. همچنین، جزء گونه‌هایی است که بسیار سریع با کودکان و افراد غریبه ارتباط برقرار می‌کند و برای آن‌ها دم تکان می‌دهد.اجتماعی بودن سگ سامی تنها به ارتباط با انسان‌ها محدود نمی‌شود بلکه ارتباط خوبی با سایر حیوانات به‌ خصوص سگ‌ها دارد.

این نژاد بسیار احساساتی و حساس است و به‌ شدت به محبت و حمایت صاحب خود نیاز دارد. همچنین، به‌ هیچ‌ وجه تحمل تنهایی را ندارد. اگر نیازهای ساموید را برطرف نکنید و انرژی او به‌ درستی تخلیه نشود، منجر به مشکلات رفتاری مانند کندن زمین توسط سگ، جویدن کفش و… می‌شود. علاوه بر این، ویژگی‌های رفتاری سامی قدرت جسمانی بالایی برای مقابله با دشمنان ندارد. در کل، ساموید را نمی‌توان یک نژاد سگ نگهبان دانست. نژاد ساموید بیشتر می‌تواند همراه خوبی برای زندگی در شرایط سخت باشد. همچنین، پارس کردن سگ ساموید زیاد است و می‌تواند از شما محافظت کند.

۳ نژاد سگ ساموید

عکس سگ ساموید

سگ ساموید سه نژاد متفاوت دارد که در ادامه با انواع آن آشنا می‌شویم:

  1. ساموید مینیاتوری: این نژاد جزء پرموترین و بانمک‌ترین سگ‌های ساموید است. زیبایی ساموید مینیاتوری زبان‌زد است. فارغ از زیبایی بیش‌ازحد، این نژاد هوش بسیار بالایی دارد و به‌ شدت آموزش‌پذیر است.
  2. ساموید هاپ میو: این نژاد جزء سامویدهای سفید است، اما از لحاظ چهره و اندام به ساموید مینیاتوری شبیه است و افراد عادی نمی‌توانند تفاوت آن دو را از هم تشخیص دهند. برای تشخیص این دو نژاد بهتر است از یک دام‌پزشک کمک بگیرید.
  3. ساموید مشکی: اغلب سامویدها را با رنگ‌های سفید و شیری می‌شناسیم، اما نژاد دیگری از آن‌ها وجود دارد که موهای مشکی دارند. این نژاد به‌ اندازه‌ سامویدهای سفید مشهور نیستند، اما زیبایی‌های خود را دارند. ساموید مشکی مثل سایر نژادهای ساموید پرانرژی و پرجنب‌وجوش است.

تغذیه سگ ساموید

ساموید برای رشد و داشتن بدن سالم به غذای مناسب و مقوی نیاز دارد. اگر سگ غذای کافی و لازم را دریافت کند سالم‌تر می‌ماند و طول عمر بیشتری را تجربه می‌کند. پروتئین یکی از موادی است که باید در برنامه غذایی سگ خود قرار دهید. چربی‌ها از جمله مواد غذایی هستند که به میزان معینی لازم‌اند و مصرف بیش‌ازحد آن باعث بروز انواع بیماری‌ها می‌شود. همان‌طور که انسان‌ها برای ادامه زندگی به کربوهیدرات نیاز دارند، سگ‌ها هم برای داشتن جسم سالم باید کربوهیدرات مصرف کنند. همچنین، نباید از مواد معدنی و ویتامین‌ها غافل شد. معمولاً ویتامین‌ها در غذاهای آماده وجود دارند. (مقاله مرتبط: تغذیه توله سگ)

پیشنهاد مطالعه:
آشنایی با بیماری دیستمپر سگ و راه درمان

توله‌ها تا دوماهگی باید شیر مادر مصرف کنند تا مواد لازم را دریافت کنند. اگر قصد خریداری توله دارید بهتر است سن آن بیشتر از دو ماه باشد. از دوماهگی تا یک‌سالگی ساموید توله حساب می‌شود، اما پس از دوماهگی می‌تواند غذای خشک بخورد. پس از یک‌سالگی رشد ساموید کند می‌شود و به سگ بزرگ‌سال تبدیل می‌شود و باید غذای آن به غذای سگ بزرگ‌سال تبدیل شود. غذای آماده ممکن است باعث اضافه‌وزن و چاقی سگ شود. آب تمیز و گوارا هم در اختیار سگ خود قرار دهید.

بهداشت سگ ساموید

عکس سگ ساموید

سامویدها موهای بلند و روشنی دارند. بنابراین، رعایت بهداشت آن‌ها بسیار مهم است. به دلیل سفید بودن سامویدها، کوچک‌ترین آلودگی روی موهایشان سریع آشکار می‌شود. لازم است که هر 3 یا 4 هفته یک‌بار ساموید حمام شود. (مقاله مرتبط: حمام کردن سگ) سامی ریزش موی زیادی دارد و لازم است که روزانه شانه شود تا موهای زائد و مرده از بدن آن خارج شود.خارج کردن موهای ریخته شده باعث راحتی سگ و احساس سبکی در او می‌شود. ساموید یک سگ ضد آلرژی نیست و اگر به موی سگ حساسیت دارید، نباید او را به سرپرستی بگیرید.

ناخن‌های سگ ساموید بسیار مقاوم است و رشد سریعی دارد. بهتر است به‌ طور منظم هر بار بعد از حمام رفتن کوتاه شوند تا پنجه‌ها آسیب نبینند و دچار خون‌ریزی نشوند. (مقاله مرتبط: گرفتن ناخن سگ) برای حفظ سلامت دندان‌ها، باید هفته‌ای حداقل 2 بار با خمیردندان مخصوص دندان‌ها را مسواک کنید تا از پوسیدگی و تجمع جرم بر آن‌ها جلوگیری شود. همچنین، این کار مانع بوی بد دهان سگ می‌شود.

بیماری‌های سگ ساموید

متأسفانه، سگ‌های زیبای ساموید مستعد مبتلا شدن به بیماری‌های زیادی از جمله بیماری‌های ژنتیکی و اکتسابی هستند. یکی از روش‌های پیشگیری از این بیماری‌ها سبک زندگی مناسب است. برای سلامت بیشتر نژاد ساموید بهتر است که توله تا دوسالگی به همراه مادر خود زندگی کند و از شیر مادر بهره‌مند شود. استفاده نکردن از شیر مادر باعث ضعف و ناتوانی توله می‌شود. در ادامه با انواع بیماری‌های ساموید آشنا می‌شویم.

  • ناشونایی ساموید از بدو تولد: یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها در بین ساموید‌ها کری در بدو تولد است که توله کر متولد می‌شود و راهی‌ هم برای بهبود شنوایی او وجود ندارد. هنگام خرید و به سرپرستی گرفتن سگ توله حتما به میزان شنوایی آن توجه کنید.
  • نارسایی کلیه: دومین بیماری رایج در میان سامی‌ها گلومروپاتی و نارسایی کلیه است. این بیماری به دلیل تغییر سبک زندگی و دور شدن از غریزه و زندگی عادی سگ به وجود می‌آید.
  • آتروفی پیش‌رونده شبکیه چشم: این بیماری‌ جزء مشکلاتی است که در میان اکثر سگ‌ها بسیار رایج است. در این بیماری شبکیه چشم که رابط بین نور و نورون‌ها است درگیر می‌شود. آتروفی جزء بیماری‌های ژنتیکی است. متأسفانه، این معضل درمان ندارد و فقط می‌توان پیشرفت آن را تاحدی کند کرد. هنگامی‌که ساموید به این بیماری مبتلا شود بینایی دچار ضعف می‌شود تا جایی که به‌طور کامل نابینا شود.
  • دیسپلازی مفصل ران: این بیماری بیشتر در میان سگ‌های بزرگ رایج است و با توجه به ابعاد ساموید احتمال کمی وجود دارد که به آن مبتلا شود. دلیل ابتلا به دیسپلازی در سگ رشد بیش‌ازحد مفصل متصل‌کننده استخوان ران به لگن است. در برخی موارد به دلیل زمینه‌های ژنتیکی این بیماری رخ می‌دهد. شرایط محیطی نامناسب نیز می‌تواند دلیل این بیماری باشد.
  • هپاتیت: هپاتیت یکی از بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوانات است که سگ‌ها هم به آن مبتلا می‌شوند. در گذشته انسان‌ها و سگ‌های بیشتری به هپاتیت مبتلا می‌شدند، اما امروز نرخ ابتلا به این بیماری کاهش‌یافته است.
  • سندروم کوشینگ سگ: این بیماری بسیار نادر است و احتمال خیلی کمی وجود دارد که سگ شما دچار آن شود. کورتیزول یکی از هورمون‌هایی است که برای کنترل عواطف و احساسات ترشح می‌شود. هنگامی‌ که ترشح این هورمون از حد عادی بیشتر باشد، سگ به سندروم کوشینگ مبتلا می‌شود.
پیشنهاد مطالعه:
معرفی "سگ شیبا اینو" | همه چیز در مورد این سگ سلبریتی!

شرایط نگهداری از سگ ساموید را دارید؟

شرایط نگهداری از سگ ساموید

سامویدها در برابر سرما بسیار مقاوم هستند و رابطه خوبی با هوای گرم ندارند. اگر قصد دارید ساموید را به سرپرستی بگیرید حتماً به محل زندگی خود و آب‌وهوای شهر خود توجه کنید. ساموید را نمی‌توان زیاد در خانه نگهداری کرد زیرا به فعالیت زیادی احتیاج دارد. همان‌طور که بالاتر گفته شد ساموید چهره خندانی دارد و بسیار اجتماعی است بنابراین نمی‌توان آن را به‌ عنوان یک سگ نگهبان دانست.

کلام آخر

سگ ساموید، مانند تمامی حیوانات به یک سبک زندگی آرام و شاد نیاز دارد. درصورتی‌که قصد به سرپرستی گرفتن آن را دارید، حتماً باید زمان کافی برای سپری کردن با آن را داشته باشید. سگ‌ها مانند تمامی موجودات احساسات دارند و با شما ارتباط برقرار می‌کنند. در اینکه سگ‌ها موجوداتی دوست‌داشتنی هستند هیچ شکی نیست اما بدانید که حیوانات اسباب‌بازی شما نیستند و شما باید ازلحاظ فعالیت بدنی، تغذیه، احساسات، بیماری و… از آن مراقبت کنید. واجب است زمانی حیوانی را به سرپرستی بگیرید که بتوانید زندگی خوبی برای آن فراهم کنید.

برای اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید.

سوالات متداول

  1. آیا می‌توان از سگ ساموید در آب‌وهوای گرم نگهداری کرد؟
    این سگ به هیچ وجه با آب‌وهوای گرم سازگاری ندارد و فقط مناسب زندگی در قطب است.
  2. آیا ریزش موی این نژاد خیلی زیاد است؟
    ساموید ریزش موی زیادی دارد و لازم است که روزانه شانه شود تا موهای زائد و مرده از بدن آن خارج شود.
  3. آیا می‌توان از این نژاد در محیط خانه نگهداری کرد؟
    این سگ باید در فضای بزرگ نگهداری شود و نمی‌توان از آن به عنوان سگ خانگی سرپرستی کرد.
  4. طول عمر سگ ساموید چقدر است؟
    معمولاً سگ ساموید 12 الی 14 سال عمر می‌کند.

پیام بگذارید