رد کردن پیوندها
اجتماعی کردن سگ را از چه سنی شروع کنیم؟ | ۸ نکته مهم!

آموزش 8 راه «اجتماعی کردن سگ» و بهترین سن شروع آن

سگ‌ها یکی از موجوداتی هستند که به زندگی در کنار انسان‌ها علاقه دارند و نسبت به سایر حیوانات می‌توان آن‌ها را اجتماعی دانست. برخی سگ‌ها کاملاً اجتماعی نیستند و برای زندگی در کنار انسان‌ها و سایر سگ‌ها به مشکل برمی‌خورند. در این مقاله از پتسی راجع به دلایل اجتماعی کردن سگ، مشکلات اجتماعی نبودن سگ، زمان اجتماعی کردن سگ و نحوه اجتماعی کردن سگ را می‌خوانیم. پس، برای دانستن این اطلاعات تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

چرا باید سگ را اجتماعی کنیم؟

سگ‌های خانگی برای رفع نیاز خود به انسان‌ها نیاز دارند. بنابراین، باید بتوانند به‌ راحتی با صاحب خود و اطرافیان ارتباط برقرار کنند. سگ‌های اجتماعی در آینده و بزرگ‌سالی بسیار مهربان، با اعتمادبه‌نفس، جسور و صمیمی می‌شوند. سگ‌های اجتماعی می‌توانند با تمامی افراد ارتباط برقرار کنند و پس از مواجه‌ شدن با افراد غریبه دچار استرس و اضطراب نمی‌شوند. سگ‌های اجتماعی در بزرگ‌سالی شجاع و بی‌باک هستند و از روبه‌رو شدن با سایر سگ‌ها و حیوانات واهمه‌ای ندارند. همچنین، در برابر تغییرات ایجاد شده سریع سازگار می‌شوند.

راه‌های اجتماعی کردن توله‌ سگ

راه‌های اجتماعی کردن سگ می‌تواند به طور کلی شامل مجموعه‌ای از روش‌ها و تمرین‌ها باشد که سگ را به ارتباط و تعامل موثر با سایر افراد و حیوانات آماده سازد. اجتماعی کردن سگ مهم است، زیرا این مهارت به سگ کمک می‌کند تا در مواجهه با محیط‌های مختلف، آداب و رفتارهای مناسب را بشناسد و بتواند با استرس و تنش‌ها کنار بیاید. در زیر چند راه برای اجتماعی کردن سگ آورده شده است.

1. بزرگ شدن در کنار مادر

یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌ها برای اجتماعی شدن توله سگ و تربیت صحیح او بزرگ شدن توله در کنار مادر و سایر اعضای خانواده خود است. دام‌پزشکان توصیه می‌کنند که توله‌ سگ تا دوماهگی در کنار خانواده خود باشد، از شیر مادر تغذیه کند و طبق غریزه حیوانی خود تربیت شود. اگر توله در کنار خانواده خود بماند، نحوه ارتباط برقرار کردن با سایر سگ‌ها را می‌آموزد. اگر سگ بلافاصله پس از تولد از خانواده خود جدا شود، بسیاری از مهارت‌های اجتماعی را نیاموخته است و در بزرگ‌سالی به مشکلات متعددی برمی‌خورد.

پیشنهاد مطالعه:
سگ به لباس نیاز دارد؟ + جدول سایزبندی لباس سگ

2. آشنایی با افراد جدید

اجتماعی کردن سگ

جالب است بدانید سگ‌ها نیز مانند انسان‌ها از ورود به جمع‌های غریبه واهمه دارند و ممکن است از ابتدای برخورد احساس راحتی نکنند. یکی از راه‌های از بین بردن این احساس، قرار گرفتن در انواع جمع‌های مختلف است. یکی از ترس‌های سگ، آسیب دیدن از افراد غریبه است بنابراین شما می‌توانید سگ‌ خود را با افراد غریبه آشنا کنید. افراد آن را نوازش کنند و مطمئن شود که از جانب افراد غریبه آسیبی به او نمی‌رسد.

3. زندگی در خانه

برخی افراد سگ خود را فقط در حیاط یا در محل‌های مشخص قرار می‌دهند. این کار باعث می‌شود سگ حدود و مناطق امن خود را بداند، اما در عین‌ حال باعث منزوی شدن سگ می‌شود. اگر سگ در خانه آزادانه فعالیت داشته باشد، با فضاهای مختلف آشنا می‌شود. مزایای دیگر فعالیت آزادانه در خانه، آشنایی و صمیمیت با تمام افراد خانواده است. در ارتباط بودن با افراد باعث می‌شود که سگ کمتر احساس خطر کند و بتواند به سایر انسان‌ها هم اعتماد کند.

4. آشنایی با صداها

برای اجتماعی کردن سگ لازم است که آن را با انواع صداها آشنا کنید. اگر سگ با صداهای مختلف آشنا باشد احساس ترس و نگرانی کمتری دارد. پس، بهتر است او را در معرض صداهای مختلف مانند تلفن، تلویزیون، جاروبرقی، آهنگ و.. قرار دهید. توصیه می‌شود در انجام این تمرین زیاده‌روی نکرده و حیوان خانگی خود را کلافه نکنید. (مقاله مرتبط: موسیقی برای سگ)

5. نوازش کردن

آموزش اجتماعی کردن سگ

زمانی که سگ خود را به سرپرستی می‌گیرید، او را به خود مأنوس کنید. یکی از بهترین روش‌ها برای عادت کردن سگ به صاحب خود نوازش کردن آن است. از اندام‌هایی که حساسیت کمتری دارند شروع کنید و پهلوهایش را نوازش کنید. هرچه بیشتر سگ خود را نوازش کنید و در آغوش بگیرید، سریع‌تر به شما عادت می‌کند و زودتر اجتماعی می‌شود.

پیشنهاد مطالعه:
لیستی از سگ‌های بدون مو | (معرفی ۹ نژاد معروف)

6. موقعیت جدید

برای اجتماعی کردن سگ، او را در موقعیت‌ها مختلف و جدید قرار دهید. برای این کار می‌توانید به محیط‌های جدید بروید. قدم زدن روی چمن، آسفالت، سنگ‌فرش، سنگ‌ریزه و… را امتحان کنید. به محله‌های جدید بروید. سگ خود را به مکان‌های جدید ببرید برای مثال پیاده‌روی در پارک، ساحل، خیابان، جنگل و… را تجربه کنید. (مقاله مرتبط: پیاده روی سگ)

7. بازی کردن

هنگامی‌ که با سگ خود بازی می‌کنید، این حس را منتقل می‌کنید که او را دوست دارید؛ امن هستید و از جانب شما خطری او را تهدید نمی‌کند. یکی از رایج‌ترین و مهم‌ترین بازی‌ها برای اجتماعی کردن سگ‌ها بازی کردن با ظرف غذای او است. غذا یکی از باارزش‌ترین دارایی‌های سگ است. زمانی که با غذایش بازی می‌کنید ممکن است او عصبانی شود، اما هنگامی‌ که حالت بازی داشته باشد متوجه می‌شود که شما مراقب آن هستید و آسیب‌زا نیستید. همچنین، بازی با سگ باعث می‌شود تا خشم خود را کنترل کند و به شما پرخاش نکند.

8. استفاده از تشویقی

هنگامی‌ که سگ یک رفتار صحیح از خود نشان می‌دهد با تشویقی دادن او را تحسین کنید. زمانی که سگ اجتماعی شده و برخورد مناسبی دارد، حتماً به‌ صورت کلامی یا استفاده از خوراکی‌های تشویقی به او حس خوب منتقل کنید. استفاده از تشویقی‌ها باعث می‌شود سگ به خود اطمینان پیدا کند و تمایل بیشتری برای انجام آموزش‌ها داشته باشد. (مقاله مرتبط: طرز تهیه تشویقی سگ)

بهترین زمان برای اجتماعی کردن سگ

بهترین زمان برای اجتماعی کردن سگ‌ها از زمان تولد تا سه‌ ماهگی است. اجتماعی کردن از حدود سه هفتگی سگ شروع می‌شود و حدود 16 تا20  ماه ادامه دارد. برخی تصور می‌کنند که اگر سگ در تولگی اجتماعی نشود، دیگر امکان اجتماعی شدن ندارد. جالب است بدانید که این ادعا کاملاً رد شده است! درست است که در سنین پایین آموزش دادن به سگ ساده‌تر است، اما در سنین بالا و بزرگ‌سالی هم می‌توان سگ را مورد آموزش قرارداد و آن را اجتماعی کرد.

به‌ طور کلی، آموزش دادن به سگ‌ها در سنین بالا سخت‌تر است، زیرا چندین سال را با قوانین دیگری زندگی کرده و تغییر دادن آن‌ها دشوار است. اما توجه کنید که اگر صبوری کنید و باحوصله به سگ خود آموزش دهید می‌توانید حتی سگ بالغ را هم اجتماعی کنید. (مقاله مرتبط: تربیت سگ)

پیشنهاد مطالعه:
معرفی کامل سگ کوواز | نژادی اصیل متعلق به ترکیه

مشکلات اجتماعی نبودن سگ

سگ‌هایی که اجتماعی نیستند، در بزرگ‌سالی نمی‌توانند به‌ خوبی با سایر موجودات ارتباط برقرار کنند. اگر سگ نتواند با سایر موجودات ارتباط مؤثر برقرار کند نمی‌تواند نیازهای خود را بروز دهد. سگ‌هایی که قادر به بروز دادن نیازهای خود نیستند، به‌ مرور زمان عصبی، پرخاشگر و افسرده می‌شوند. این سگ‌ها به‌ راحتی درک نمی‌شوند و نمی‌توانند احساسات خود را ابراز کنند. (مقاله مرتبط: پرخاشگری سگ)

معضل بعدی که برای سگ‌های غیراجتماعی پیش می‌آید، ترسو بودن و عدم جسارت است. سگ‌هایی که اجتماعی نیستند نسبت به سروصدا و افراد غریبه به‌ شدت واکنش نشان می‌دهند. سگ‌های ترسو در دوران بلوغ به مشکلات زیادی برمی‌خورند که یکی از آن‌ها عدم توانایی برقراری ارتباط با سایر سگ‌ها است. عدم برقراری ارتباط باعث تنهایی، منزوی شدن و افسردگی سگ می‌شود. (مقاله مرتبط: ترس سگ)

سخن پایانی

اجتماعی کردن سگ یکی از آموزش‌هایی است که معمولاً در دوران تولگی انجام می‌شود. فراموش نکنید که شما قصد آموزش به حیوانی را دارید که زبان شما را متوجه نمی‌شود. بنابراین، باید بسیار صبور باشید و با حوصله موارد لازم را به او آموزش دهید. همچنین، لازم به ذکر است که میزان اجتماعی بودن سگ‌ها به‌ طور ذاتی در نژادهای مختلف متفاوت است. پس، هرگز سگ خود را با سگ‌های دیگر مقایسه نکنید و از میزان پیشرفت او ناامید نشوید.

اطلاعات بیشتر

سوالات متداول

  1. چرا باید سگ خودم را اجتماعی کنم؟
    سگ‌های اجتماعی در آینده و بزرگ‌سالی بسیار مهربان، با اعتمادبه‌نفس، جسور و صمیمی می‌شوند.
  2. استفاده از تشویقی چه تأثیری بر اجتماعی کردن سگ دارد؟
    استفاده از تشویقی‌ها باعث می‌شود سگ به خود اطمینان پیدا کند و تمایل بیشتری برای انجام آموزش‌ها داشته باشد.
  3. مشکلات اجتماعی نبودن سگ چیست؟
    سگ‌هایی که قادر به بروز دادن نیازهای خود نیستند به‌مرورزمان عصبی، پرخاشگر و افسرده می‌شوند زیرا به‌راحتی درک نمی‌شوند و نمی‌توانند خود را ابراز کنند.

پیام بگذارید