رد کردن پیوندها
اسب دوست وفادار انسان‌ها

راهنمای جامع “نگهداری اسب” + 6 مرحله زندگی اسب‌ها

با اینکه نگهداری از اسب، این حیوان زیبا و اصیل، هیجان‌انگیز است، ولی مراقبت‌های خاص خود را می‌طلبد. اسبی که خریداری می‌کنید به عشق، مراقبت و تعهد بالای شما نیازمند است. محل نگهداری، نیازهای غذایی و نظافت از مهمترین نیازهای اسب هستند. برای مراقبت از اسب باید او را بیشتر بشناسید تا بتوانید نیازهایش را برآورده کنید. اسبی که خوب از آن مراقبت شود می‌تواند سالیان طولانی کنار صاحب خود زندگی کند. در ادامه این مقاله از پتسی همراه ما باشید تا شما را با دنیای هیجان‌انگیز اسب‌ها آشنا کنیم.

مشخصات اسب
رده پستانداران
قد براساس نژاد آن‌ها متفاوت است
وزن ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم
رنگ سیاه، سفید، بژ، قهوه‌ای و…
طول عمر  ۲۵ تا ۳۰ سال
مراحل رشد کره اسب، بچه اسب، اسب یک ساله، اسب نوجوان، اسب بالغ و سالمندی
سن بلوغ نر: ۱۵ ماهگی/ ماده: ۱۲ تا ۱۵ ماهگی
فصل تولیدمثل نر: تمام طول سال/ ماده: ۶ ماه اول سال
تغذیه علف/ یونجه/ میوه و سبزیجات/ کنسانتره/ نمک
بیماری آنفلوآنزا/ هرپس ویروسی/ آنسفالیت اسب/ ویروس کم‌خونی عفونی اسب/ ویروس نیل غربی/ کزاز/ هاری اسب

۶ مرحله زندگی اسب‌ها

برای شروع به مراحل زندگی اسب یا همان سیکل و چرخه حیات او اشاره خواهیم کرد. اسب‌ها عمر به نسبت کوتاه، اما پر تغییری را تجربه می‌کنند. در واقع، از آن هنگام که اسب متولد می‌شود تا آخرین روزهای زندگی (در صورتی‌که زودتر نمیرد) شش مرحله مختلف را پشت سر می‌گذارد. هر یک از این مراحل دارای ویژگی‌ها، نقاط عطف و نیازهای خاص است که در راستای نگهداری اسب به شکل اصولی باید از آن‌ها آگاه شد. پس، بیایید در ادامه با مراحل زندگی اسب آشنا شویم.

۱- کره اسب (Foals)

به بچه اسب پس از تولد تا زمانی که از شیر گرفته می‌شود، کره اسب می‌گویند. آن‌ها از دو ساعت پس از تولد قادر به خوردن شیر مادر هستند و از دو ماهگی نیز می‌توانند کم‌کم خوردن غذای مخصوص اسب را شروع کنند. کره اسب به مادر وابسته است و روزانه عمدتا بین 15 تا 25 درصد وزن خود شیر مصرف می‌کند.

نگهداری از بچه اسب با اسب بالغ تفاوت دارد. از این رو چگونگی نگهداری از بچه‌های اسب را در بخش‌های بعدی خواهیم گفت. این مراقبت ترکیبی از نگهداری اسب از بچه‌اش و نگهداری شما از آن دو خواهد بود.

۲- بچه اسب از شیر گرفته شده (Weanling)

مرحله از شیر گرفتن از سه ماهگی تا یک سالگی کره اسب را شامل می‌شود. البته عمدتا توقف شیردهی از سه تا شش ماهگی است، اما  تا یک سالگی جزو این مرحله به شمار می‌رود. از شیر گرفتن برای برخی از بچه اسب‌ها استرس‌زا است. همچنین، در این بازه زمانی بچه اسب برای رشد مناسب به تعادل خوبی از پروتئین‌ با کیفیت، کلسیم، فسفر و کالری نیاز دارد. عموما کره اسب می‌بایست تا شش ماهگی به نیمی از وزن کامل و حدود سه چهارم از قد مورد انتظار دست پیدا کند.

ناگفته نماند، واکسیناسیون اسب در هشت ماهگی انجام می‌شود و در این مرحله کره اسب به ورزش منظم نیاز دارد. علاوه بر این‌ها اضافه وزن روزانه او نباید از 453 گرم بیشتر شود.

۳- اسب یک ساله (Yearlin)

به یک تا دو سالگی اسب اطلاق می‌شود. در این سن قد بچه اسب به قد زمان بلوغ نزدیک می‌شود و بدنش نیز حجم مناسبی می‌گیرد. در یک سالگی اسب طبیعتی کنجکاو پیدا می‌کند. همچنین، نیازش به آب بیش‌تر می‌شود.

۴- اسب نوجوان (Adolscent)

به اسبی که 2 تا 3 سال عمر دارد، اسب نوجوان گفته می‌شود. در نوجوانی اسب به بلوغ می‌رسد. سرعت رشد او نسبت به سال‌های ابتدایی کند می‌شود، اما سرعت یادگیری او بالا می‌رود. از این رو، نوجوانی بهترین زمان برای آموزش اسب خواهد بود. در این دوره به اسب ماده «filly» و به اسب نر «colt» می‌گویند.

۵- اسب بالغ (Adult)

اکثر نژادهای اسب پس از آنکه به چهار سالگی می‌رسند، بالغ در نظر گرفته می‌شوند و رشدشان کامل می‌گردد. در این سن به اسب ماده، مادیان و به اسب نر، اسب اخته شده می‌گویند. اسب‌ها از این سن می‌توانند جفت‌گیری کرده و تولیدمثل را شروع کنند. درباره مراقبت از اسب در سن بلوغ باید گفت که آن‌ها به معاینه سالانه نیاز پیدا می‌کنند و روزانه باید به اندازه دو درصد از وزن خود علوفه بخورند.

۶- سالمندی (Senior)

از سن 15 سالگی به بعد، برای اسب مرحله سالمندی در نظر گرفته می‌شود. یک اسب 20 ساله قابل مقایسه با یک انسان 60 ساله است. نگهداری اسب سالمند تلاش بیش‌تری می‌خواهد، چرا که آن‌ها باید هر روز معاینه شوند. همچنین، هر علوفه‌ای را نمی‌توان به آن‌ها داد و تغذیه اسب سالمند یونجه نرم است. اسب سالمند با کاهش یا افزایش وزن رو‌به‌رو می‌شود. علاوه بر این، دمای بدن آن‌ها ممکن است کاهش پیدا کند. از این رو به پناهگاه مناسبی نیاز دارند.

عوامل موثر بر طول عمر اسب

پس از مراحل زندگی اسب، بیایید تا با طول عمر او و عوامل موثر بر این فاکتور مهم آشنا شویم. همانطور که می‌دانید، نگهداری اسب به شکل درست و بررسی چندین روش نگهداری اسب به این علت است که او در سلامت کامل از عمر مفیدی بهره ببرد. عوامل زیادی در زندگی اسب‌ها وجود دارند که تاثیر زیادی بر طول عمر آن‌ها دارند و می‌تواند باعث مردن زود هنگام یا زنده ماندن اسب تا پایان شش مرحله شوند. این عوامل به شرح زیر هستند.

  • رسیدگی مداوم و برخورداری از برنامه زندگی منحصربه‌فرد
  • وجود فضای مناسب برای استقرار در جهت رشد مناسب
  • بررسی دوره‌ای سلامت جسمانی توسط دام‌پزشک
  • با برنامه بودن زمان‌های سوارکاری
  • ایجاد رژیم غذایی و برنامه ورزشی مناسب
پیشنهاد مطالعه:
دلایل پرخاشگری خرگوش چیست؟

برخی کارشناسان و محققان معتقدند که طول عمر اسب‌های خانگی حدودا بین ۲۵ تا ۳۰ سال است. البته این آمار میانگینی برای اسب خانگی است و در رابطه با تمامی آن‌ها صدق نمی‌کند؛ یعنی ممکن است اسبی کمتر و یا بیشتر از این میانگین عمر کند. اسب‌های خانگی به دلیل رسیدگی منظم و مناسبی که در اختیار دارند طول عمر بیشتری نسبت به دیگر اسب‌ها دارند. چرا که تغذیه و خوراک آن‌ها به طور منظم بررسی و رعایت می‌شود و در مراقبت و نگهداری از آن‌ها هیچ چیز به صورت غیر اصولی انجام نمی‌شود.

از طرفی، طول عمر اسب مسابقه نسبت به سایر اسب‌ها ممکن است کمتر باشد. این به آن معنا نیست که از این حیوانات مراقبت نمی‌شود. بلکه به این علت است که اسب‌های مسابقه‌ای بیشتر از دیگر حیوانات در معرض آسیب قرار دارند.

 

نگهداری از اسب

فصل تولیدمثل اسب

از جمله مواردی که در نگهداری اسب به شکل اصولی باید به آن توجه داشت و اطلاعات درست درباره آن به دست آورد تولیدمثل اسب و فصل آن است. اسب‌ها همانند دیگر حیوانات سن بلوغ جنسی منحصربه‌فردی دارند. سن بلوغ اسب نر و ماده با هم  متفاوت است. اسب ماده یا مادیان در سنین ۱۲ تا ۱۵ ماهگی به بلوغ جنسی می‌رسد. البته برخی از مادیان قادرند در سن ۲ تا ۴ ماهگی هم به بلوغ برسند. این درحالی است که اسب نر تا پانزدهمین ماه زندگی خود به بلوغ نمی‌رسد و قادر به جفت‌گیری نیست.

این حیوانات در حین جفت‌گیری فصل‌های مختلفی را سپری می‌کنند. یکی از آن‌ها فصل سیکل فحلی است که به دوره‌ای گفته می‌شود که در طول آن تخمک‌گذاری اتفاق می‌افتد. در دوره فحلی اسب ماده آماده جفت‌گیری خواهد بود و می‌تواند حدوداً هر ۱۹ تا ۲۶ روز جفت‌گیری کنند. البته باید توجه داشت که وارد چرخه فحلی شدن مجوزی برای تولیدمثل است. همچنین، مادیان به عنوان تولیدمثل کننده پلی استرس فصلی شناخته نمی‌شود. مادیان پس از آنکه به رشد کامل رسید، عادت‌های تولید مثل طولانی مدت خواهد داشت.

پس از جفت‌گیری در صورتی که لقاح صورت بگیرد، مادیان باردار می‌شود. دوره بارداری مادیان ۱۱ ماه به طول می‌انجامد. پس از طی این مدت یک کره اسب به دنیا می‌آید. البته در برخی موارد ممکن است دو کره اسب و در برخی موارد نادر نیز  سه کره اسب (سه قلو) به دنیا بیایند.

همچنین، باید یادآور شد که رفتار جنسی نریان و مادیان برای جفت‌گیری در فصول مختلف با هم تفاوت دارد. به این معنا که اسب نر بعد از رسیدن به بلوغ جنسی در تمامی طول سال آماده جفت‌گیری است. این در حالی است، بهترین فصل برای تولیدمثل اسب ماده در شش ماهه اول سال، یعنی دو فصل بهار و تابستان است. در فصول دیگر به دلیل ترشح پایین هورمون مربوطه و نبود عوامل موثر همچون ساعات نور بالا (روز طولانی) برای جفت‌گیری آماده نیست.

نگهداری از اسب و کره اسب

تغذیه اسب

یکی از مواردی که در نگهداری و مراقبت از اسب باید به آن توجه داشت، تغذیه اسب است. آنچه که اسب می‌خورد به طور جدی بر روی سلامت او تأثیر می‌گذارد. پس، علاوه بر شناخت خوراکی‌های مجاز برای این حیوان گیاه‌خوار باید از مقدار آن‌ها نیز اطمینان حاصل کرد. یک اسب بالغ متوسط می‌بایست در طول روز به اندازه 1.5 تا 3 درصد از وزن خود غذای خشک دریافت کند. البته باید غذا به چند وعده تقسیم شده و در طول روز، به شکل روتین و در ساعتی مشخص به اسب داده شود. و اما غذاهای مجاز برای اسب به شرح زیر هستند:

  • علف: اسب‌ها عاشق علف و چرا در مرتع هستند. این غذا برای سیستم گوارشی بزرگی که دارند عالی خواهد بود، اما نباید زیاده‌روی کرد. زیاده‌روی در خوردن علف، برای اسب التهاب را به همراه دارد.
  • یونجه: یونجه اسب را سیر نگه می‌دارد و برای فصول سرد سال که احتمالا دسترسی به چراگاه ممکن نیست، گزینه خوبی به شمار می‌رود.
  • میوه و سبزیجات: قرار دادن میوه و سبزیجات در کنار علوفه آن‌ها را مرطوب نگه داشته و برای اسب مفید است. البته تمامی انواع میوه و سبزیجات برای اسب مناسب نیستند. از این رو باید در هنگام انتخاب به مجاز یا غیر مجاز بودن آن میوه یا سبزیجات توجه کرد.
  • کنسانتره: کنسانتره اسب غلات و ترکیبی از برخی دانه‌ها نظیر دانه جو و ذرت است. این غذا تامین کننده انرژی اسب است و عموما توسط دام‌پزشک در مقدار مشخص تجویز می‌گردد.
  • نمک: تعجب نکنید. از جمله مواردی که در لیست غذای اسب قرار دارد، نمک است. اسب عاشق نمک به ویژه در فصل تابستان است. پس، بهتر است زمانی که اسب در مرتع قرار دارد، مقداری نمک را در ظرفی برای او قرار دهید تا در کنار علوفه بخورد.

بیماری‌های اسب

اسب‌ها نیز همانند دیگر جانداران به بیماری‌های مختلفی دچار می‌شوند. بیماری‌های کم‌خطر که با طی کردن دوره بیماری از بین می‌روند و بیماری‌های پر خطری که ممکن است سلامت اسب را به طور جدی با مشکل رو‌به‌رو کنند. از این رو و در جهت مراقبت و نگهداری اسب به شکل درست باید اطلاعاتی درباره آن‌ها به دست آورد. این اطلاعات باعث می‌شوند تا در صورت مواجه شدن با بیماری اسب بتوان عکس‌العمل مناسبی داشت. در این بخش با برخی از بیماری‌های شایع اسب آشنا خواهیم شد.

پیشنهاد مطالعه:
10 علت «ریزش موی خرگوش‌ها» + راه‌های پیشگیری و درمان آن
بیماری‌های اسب
آنفلوآنزا این بیماری به طور ناگهانی ظاهر می‌شود و دارای علائمی چون تب، سرفه، ترشحات بینی و از دست دادن اشتها است. اسب در صورت دچار شدن به این بیماری باید اسب استراحت داده شود تا به بیماری‌های خطرناک‌تری همانند ذات‌الریه مبتلا نشود.
هرپس ویروسی این بیماری مسری است و با عفونت‌های تنفسی، فلج، سقط جنین و گاهی مرگ مشخص می‌شود. واکسینه شدن در برابر این ویروس توصیه می‌شود.
آنسفالیت اسب این بیماری به بیماری خواب شهرت دارد و توسط پشه‌ها انتقال می‌یابد. آنسفالیت اغلب یک بیماری کشنده در نظر گرفته می‌شود که به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و آسیب دائمی بدی به این جاندار وارد می‌سازد.
ویروس کم‌خونی عفونی اسب این بیماری یک نوع بیماری ویروسی بالقوه کشنده و مسری است. هیچ درمان موثری برای آن نیست و عموما اسب‌های مبتلا هیچ علامتی ندارند. این بیماری توسط تست کوگینز قابل تشخیص است.
ویروس نیل غربی  این ویروس توسط گونه‌های مختلف پشه به اسب منتقل می‌شود و التهاب مغز و نخاع را برای اسب به همراه دارد. اختلال در بینایی، ناتوانی در بلع، ضعف عمومی و تب از علائم این بیماری هستند.
کزاز کزاز توسط نوعی باکتری از خانواده کلستریدیومی ایجاد می‌شود. عامل بیماری در خاک و طبیعت یافت می‌شود. این عامل در صورتی ایجاد زخم بر بدن اسب، به بدن منتقل شده و شرایط تکثیر و تولید توکسین را فراهم می‌سازد. اسپاسم عضلانی، تب بالا، عکس العمل‌های ناگهانی همراه با سروصدا و حتی مرگ از آسیب‌های این بیماری به شمار می‌روند. علاوه بر رعایت بهداشت، واکسینه شدن بهترین روش پیشگیری است.
هاری اسب هاری یک بیماری ویروسی کشنده در اسب است. این بیماری از نیش یا گاز یک حیوان آلوده نظیر خفاش‌ها، راکون‌ها و روباه‌ها منتقل می‌شود. به همین دلیل واکسینه کردن اسب برای حفاظت از او توصیه می‌شود.

خصوصیات رفتاری اسب

اسب‌ها دارای خصوصیات زیادی هستند که در این بخش از این مقاله قصد داریم آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

سرعت بالا: از مهمترین ویژگی‌های اسب‌ها می‌توان به سرعت زیادشان اشاره کرد. آن‌ها می‌‌توانند به سرعت از دست شکارچیان فرار کنند. همچنین، تعادل منحصربه‌فردی دارند که در هر حیوانی دیده نمی‌شود. آن‌ها قابلیت واکنش سریع را در برابر عوامل خطرناک دارند.

خوابیدن ایستاده: یکی دیگر از ویژگی‌های اسب که به نوبه خود جالب است، این است که آن‌ها می‌‌توانند علاوه بر خوابیدن به صورت دراز کشیده، ایستاده بخوابند. البته اسب‌های جوان‌تر به شکل قابل توجهی زمان خواب بیشتری نسبت به حیوانات بزرگ‌سال دارند و بیشتر می‌خوابند.

تمرین قبل از رشد کامل:‌ بیشتر اسب‌های اهلی که در مزارع دیده می‌شوند، تمرینات جسمانی خود را از سن ۲ تا ۴ سالگی آغاز می‌کنند تا در پنج سالگی به شکل کامل آماده و تکامل رشدی رسیده باشند.

پس از اشاره به برخی از خصوصیات رفتاری اسب و بررسی چرخه زندگی آن و فصل تولیدمثل، نوبت به آموزش نگهداری اسب می‌رسد. در ادامه با شرایط نگهداری اسب، چگونگی نگهداری از بچه‌های اسب، شرایط نگهداری اسب در خانه و مواردی از این قبیل آشنا می‌شویم. پس، با ما همراه باشید.

نگهداری از اسب ایرانی

آموزش نگهداری اسب

نگهداری از اسب در عین حال که جالب است، بسیار سخت خواهد بود. شناخت ویژگی‌های اسب در کنار چگونگی نگهداری به شما کمک می‌کند تا بتوانید به خوبی از او مراقبت کنید. البته همانند هر جاندار دیگری روش نگهداری اسب و کره اسب متفاوت از یکدیگر است. هر یک نیازهایی دارند که در جهت نگهداری اصولی باید به آن‌ها توجه کرد. تمامی این موارد به تلاش صاحب اسب در ارتباط‌گیری موثر با این حیوان، آموزش دیدن، مشاوره با دام‌پزشک و افزایش اطلاعات در ارتباط با نوع تغذیه، برنامه تمرینی مناسب و حتی هزینه‌ها بستگی دارد.

از این رو پیشنهاد می‌کنیم اگر که دارای اسب هستید، آموزش‌های لازم را دیده و اطلاعات خود را به روز کنید. همچنین، اگر که در حال خرید اسب هستید، در کنار مطالعه برای انتخاب نوع مورد نظر  مانند اسب ایرانی یا خارجی، درباره چگونگی نگهداری آگاهی لازم را بدست آورید. این بدان سبب است که نبود آموزش در این حیطه ممکن است به تلف شدن حیوان بیانجامد. که اتفاق ناخوش‌آیندی است. در ادامه به چگونگی نگهداری از اسب و کره اسب می‌پردازیم.

چگونگی نگهداری از اسب و کره اسب

همانطور که در بخش قبل اشاره شد، نگهداری از اسب و کره اسب با هم تفاوت دارد. چرا که در هر مرحله از زندگی اسب نیازهای منحصر به فردی خواهد داشت که می‌بایست در راستای تامین آن‌ها تلاش کرد. به عنوان مثال، نگهداری اسب از بچه‌اش نه تنها نیاز کره اسب برای رشد است، بلکه مادیان به عنوان مادر نیز نیاز به نگهداری از بچه را در خود حس می‌کند. از این رو باید شرایطی فراهم کرد که این نیاز برآورده شود.

چگونگی نگهداری از بچه اسب

نگهداری از بچه اسب شاید سخت‌تر از نگهداری اسب بالغ تلقی شود. اما بدون شک داشتن اطلاعات لازم درباره رفتارهای کره اسب پس از زایمان مادیان، نوع و میزان تغذیه و بهداشت محل نگهداری این امر را آسان می‌کند. در ادامه به نکاتی کلی در این باره اشاره می‌کنیم.

کره اسب باید تا یک ساعت پس از به دنیا آمدن بایستد. او دو ساعت پس از تولد باید شیر بخورد. همچنین، طی سه ساعت اولیه می‌باییست غشای جنینی اطراف آن به کمک اسب مادر برداشته شود. پس از به دنیا آمدن کره اسب لازم است برای ساعاتی او را با مادر تنها گذاشت. این کار به کاهش استرس مادر و برقراری ارتباط بهتر کمک می‌کند. در واقع، هر آنچه که باعث بر هم زدن این فرآیند طبیعی شود، کره اسب را بعدا با مشکل رو‌به‌رو می‌کند.

پیشنهاد مطالعه:
معرفی ۱۰ حیوان خانگی خاص مخصوص نگهداری در خانه!

پس از طی ساعات اولیه و برقراری ارتباط مادر و بچه، می‌توان دست زدن به کره اسب را شروع کرد. لمس مهم است تا بعدا کره اسب عکس‌العمل بدی در این باره از خود نشان ندهد. لمس و ارتباط گرفتن با کره اسب باید به شکل روزانه و در محیطی آرام و نزدیک به مادیان انجام شود. البته کره اسب نباید فکر کند که شما هم‌بازی او هستید. این تفکر آموزش و ارتباط را ممکن است با مشکل روبه‌رو کند. از قرار دادن انگشت در دهان بچه اسب تازه متولد شده خودداری کنید. سیستم ایمنی اسب در این سن ضعیف بوده و ممکن است بیمار شود.

رعایت بهداشت از الزامات مهم برای نگهداری درست است. این بهداشت تلفیقی از تمیز کردن پستان مادیان، بچه اسب و محل نگهداری است. کره اسب در طول روز و هر یک تا دو ساعت یک بار به شیر نیاز دارد.  معاینه کره اسب طی ۲۴ ساعت اولیه توسط دامپزشک و انجام آزمایش lgG برای اطمینان از دریافت شیر آغوز کافی الزامی است.

چگونگی نگهداری از اسب بالغ

نگهداری از اسب بالغ آسان‌تر است. اسب بالغ توانایی یادگیری بالایی دارد. همچنین، به معاینه سالانه نیاز دارد و در کنار برنامه ورزشی منظم، دویدن و سوارکاری، میزان تغذیه آن نیز باید حدود دو درصد از وزن او در نظر گرفته شود. اسب بالغ توانایی جفت‌گیری دارد که بر اساس نریان یا مادیان بودن نیاز است الزامات لازم لحاظ شوند.

محل نگهداری اسب

از دیگر مواردی که باید در جهت مراقبت از اسب به آن دقت کنید، محل نگهداری اوست. استانداردهایی برای محل نگهداری اسب وجود دارند که می‌بایست هنگام ایجاد مکان لحاظ شوند. برخی از این استانداردها به شرح زیر هستند.

  • بلندتر بودن محل نگهداری اسب از سطح هم‌جوار
  • خشک و نفوذ ناپذیر بودن سطح
  • داشتن اندازه مناسب مناسب بر اساس اندازه و نژاد اسب
  • لولایی بودن درب محل نگهداری
  • وجود آخور کوتاه با ارتفاع پایین
  • برخوردار بودن از دمای استاندارد (25 تا 30 درجه سانتی‌گراد)
  • آفتاب‌گیر بودن محل نگهداری اسب
  • وجود پنجره‌های نزدیک به سقف
  • قابل شست‌وشو بودن کف محل نگهداری و آخور

در کنار محل نگهداری اسب یا همان اصطبل بهتر است محیطی برای دویدن و علوفه خوردن اسب لحاظ شود. این محیط پادوک نام دارد و عدم وجود آن باعث بیماری اسب می‌شود. در واقع اسب‌ها روزانه به گشتن و دویدن در هوای آزاد نیاز دارند. پس، باید همانند آب و علوفه به او توجه کرد. سوالی که پیش می‌آید این است که آیا می‌توان اسب را در خانه نگهداری کرد و به اصطبل نبرد؟ پاسخ به این سوال را در ادامه می‌بینیم.

شرایط نگهداری اسب در خانه

گاهی افراد تمایل دارند که به دلایلی از اسب در خانه نگهداری کنند. این امر در صورت مهیا بودن شرایط ممکن خواهد بود. در واقع صاحب اسب باید بتواند محیطی همچون اصطبل در ابعاد کمی کوچک‌تر برای نگهداری اسب فراهم کند. خانه می‌بایست حیاط‌دار بوده تا بخشی از آن به عنوان پادوک در نظر گرفته شود. در کنار تمامی این‌ها خود صاحب اسب نیاز است آموزش‌های لازم را ببیند و حتی  با دام‌پزشک مشورت کند. علاوه بر این‌ها یکی از مهم‌ترین شرایط داشتن وقت کافی است. قطعا نبود وقت کافی برای گذراندن با اسب، مریضی او را به دنبال خواهد داشت.

و در آخر به اهلی کردن اسب می‌پردازیم. این کار به چه روشی و چگونه انجام می‌شود. در واقع گاهی اسب در هر سنی با صاحب خود سخت ارتباط برقرار می کند و این سختی ناراحت کننده است و ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. پس بهتر است اسب در صورت اهلی نبودن اهلی شود.

 اهلی کردن اسب

فردی که قصد دارد اسب را رام کند، بهتر است تمامی راه‌های ارتباط‌گیری با او را بررسی کرده و سپس از بهترین راه ممکن اقدام کند. شما باید بتوانید حس امنیت و اعتماد را با عوامل مختلف در اسب ایجاد کنید تا او شما را فردی نزدیک و آشنا بداند. برخی که در این موارد کارکشته‌اند از طریق حس‌های شنوایی و لامسه به حیوان خود می‌فهمانند که آشنا هستند و به راحتی او را رام می‌کنند.

نگهداری و پرورش اسب

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش شد تا راهنمای کاملی درباره نگهداری اسب ارائه شود، آنچه مهم بود بیان گردد و شرایط نگهداری گفته شوند. اسب همچون دیگر حیوانات برای رشد و سالم بودن به مراقبت درست نیاز دارد. لازمه مراقبت درست نیز داشتن اطلاعات کافی است. به همین دلیل، نه تنها به شرایط نگهداری و مراقبت اشاره شد، بلکه به چرخه زندگی و تولیدمثل و خصوصیات رفتاری و اهلی کردن او نیز اشاره شد. باشد که این مقاله به شما در نگهداری از اسبتان کمک کند.

سوالات متداول

  1. اسب به چه میزان مراقبت نیاز دارد؟
    نگهداری اسب و مراقبت از آن را به طور کلی می‌توان زمان‌بر دانست. به این دلیل که اسب روزانه به سطحی از مراقبت که حداقل آن غذا دادن  و جلوگیری از آسیب دیدگی است، نیاز دارند. پس اگر که شما نمی‌توانید پنج روز از هفته را به اسطبل برای سر کشی و مراقبت از اسب بروید، شرایط نگهداری اسب را نخواهید داشت.
  2. هزینه نگهداری اسب چقدر است؟
    اگر چه سالانه باید مبلغ قابل توجهی را به مراقب از این حیوان نجیب اختصاص داد، اما این هزینه برای همه یکسان نیست. میزان غذا، هزینه دامپزشکی و نظافت روزانه محل زندگی در کنار برنامه آموزشی در هزینه نهایی موثر هستند.
  3. برای یک شخص مبتدی چه اسبی مناسب است؟
    اسب ده ساله یا بزرگ‌تر برای یک مبتدی  مناسب است، چرا که نسبت به کره اسب صبورتر و آرام‌تر است.

 

پیام بگذارید