رد کردن پیوندها
آموزش دستشویی خرگوش | [۳ نکته مهم در آموزش]

آموزش دستشویی خرگوش | [3 نکته مهم در آموزش]

اگر به حیوانی به وفاداری سگ و بازیگوشی گربه احتیاج دارید، پیشنهاد می‌کنیم یک خرگوش زیبا را به سرپرستی بگیرید. بعد از به سرپرستی گرفتن این حیوان زیبا برای زندگی راحت‌تر با او لازم است چیزهایی را بیاموزد. یکی از مهمترین آموزش‌هایی که هر حیوان خانگی باید آن را بداند، آموزش دستشویی کردن است. خرگوش‌ها به‌ طور ذاتی موجودات تمیزی هستند. با این حال، لازم است آموزش دستشویی خرگوش را بیاموزید و اجرا کنید. برای یادگیری نحوه آموزش دستشویی به خرگوش تا انتهای این مقاله از پتسی با ما همراه باشید.

ظرف دستشویی خرگوش

ظرف دستشویی خرگوش باید به‌ گونه‌ای باشد که بتواند به‌ راحتی در آن بنشیند. بهتر است ظرف ادرار خرگوش دارای یک لبه‌بلند و یک لبه‌ کوتاه بوده که عبور کردن از آن برای خرگوش راحت باشد.

وسایل لازم برای دستشویی کردن خرگوش

در ابتدا بهتر است خرگوش را در یک فضای محدود مانند قفس نگهداری کنید تا بتواند محل دستشویی را تشخیص دهد. ضروری است فضای قفس خرگوش 6 تا 10 برابر ابعاد خرگوش باشد. بهتر است کف قفس را با کاغذ، روزنامه یا مقوا بپوشانید. ظرف دستشویی خرگوش را گوشه قفس قرار دهید. توجه کنید که خرگوش در کدام قسمت دستشویی می‌کند. بهتر است ظرف دستشویی را در محلی که خرگوش عادت دارد در آنجا دستشویی کند قرار دهید. لازم است که کف ظرف دستشویی را با خاک مخصوص خرگوش بپوشانید. هرگز برای پر کردن ظرف دستشویی از خاک گربه استفاده نکنید. استفاده کردن از خاک گربه باعث مسمومیت‌های روده می‌شود.

یک قسمت علف خشک را در کنار ظرف دستشویی بگذارید. خرگوش‌ها علاقه دارند هنگام دستشویی کردن، غذا بخورند و علف بجوند. بنابراین، توصیه می‌شود قسمتی علف در کنار ظرف دستشویی بگذارید تا به سمت آن جذب شود. پس از آماده کردن ظرف‌ها و قفس نوبت آموزش دادن به خرگوش است.

پیشنهاد مطالعه:
حمام کردن خرگوش را چند وقت یکبار انجام دهیم؟

تربیت خرگوش برای دستشویی کردن

برای آموزش دادن به خرگوش باید در ابتدا طی چند روز تعدادی مدفوع خرگوش را در ظرف دستشویی آن قرار دهید. با این کار خرگوش متوجه می‌شود که باید فقط در آن ظرف دستشویی کند. اگر خرگوش فراموش می‌کرد زمان طولانی‌تری باید مدفوع‌ها را در ظرف قرار دهید.

تمیز کردن قفس خرگوش بعد از دستشویی کردن

برای تمیز کردن قفس می‌توانید از ضدعفونی‌کننده‌ها استفاده کنید و همچنین به‌ طور مرتب خاک خرگوش را تعویض کنید. خرگوش‌ها مانند برخی حیوانات به خوردن مدفوع خود علاقه دارند و درصورتی‌که زودبه‌زود خاک آن‌ را تمیز و تخلیه نکنید، خرگوش مدفوع دفع شده را دوباره می‌خورد. خرگوش‌ها استفراغ نمی‌کنند و هنگامی‌که به مقدار زیاد مدفوع خود را بخورند دچار انسداد روده می‌شوند.

همواره به‌ طور منظم کاغذ و روزنامه‌های به‌کاررفته در قفس را تعویض کنید. هنگامی‌که خرگوش بوی ادرار و مدفوع را حس کند، آن مکان را برای تخلیه خود انتخاب می‌کند اما اگر همیشه محیط زندگی آن را تمیز کنید، یاد می‌گیرد که فقط در ظرف دستشویی خود ادرار کند و بقیه قفس را آلوده نکند.

تمیز کردن ظرف دستشویی خرگوش

ضروری است که بعد از هر بار ادرار یا مدفوع کردن، ظرف دستشویی خرگوش را تمیز و ضدعفونی کنید. برای ضدعفونی کردن قفس و ظرف می‌توانید از انواع اسپری‌ها استفاده کنید. اسپری‌های آماده اغلب دارای مواد شیمیایی مضر هستند به همین خاطر توصیه می‌شود از اسپری‌های دست‌ساز استفاده کنید. برای ساخت اسپری‌های دست‌ساز می‌تواند از ترکیب آب و سرکه استفاده کنید.

بیشتر اوقات، خرگوش در عرض چند روز متوجه می‌شود که چگونه از ظرف دستشویی در قفس خود استفاده کند. اگر کمی بیشتر طول بکشد، اشکالی ندارد، هر خرگوش با سرعت خودش یاد می‌گیرد.

پیشنهاد مطالعه:
19 حرکت مهم از "زبان بدن خرگوش" که باید متوجه آن شوید!

دستشویی کردن خرگوش خارج از قفس

خرگوش تپل

پس از آموزش دادن به خرگوش در قفس می‌توانید خرگوش را آزادتر بگذارید. در این مرحله بهتر است فضای بیشتری به خرگوش بدهید و آن را در یک اتاق بگذارید. در مراحل بعدی می‌توانید آن را در خانه رها کنید. برای آزاد گذاشتن خرگوش در محیط عجله نکنید و از زمان‌های کم شروع کنید. ابتدا 15 دقیقه خرگوش را رها کنید سپس 15 دقیقه زمان را افزایش دهید تا خرگوش به‌طور کامل به فضای باز عادت کند.

هنگامی‌که قصد دارید خرگوش خود را در خانه آزاد کنید، باید در مکان‌های مختلف ظرف دستشویی قرار دهید تا خرگوش بتواند خود را تخلیه کند. می‌توانید در کنار ظرف‌های دستشویی تشویقی مخصوص خرگوش قرار دهید تا به‌واسطه تشویقی‌ها به سمت ظرف خود برود. خرگوش‌ها هنگام تخلیه خود دم خود را به سمت بالا می‌گیرند. هنگامی‌که خرگوش دم خود را به بالا می‌گیرد و در جای مخصوص قرار ندارد، با آن صحبت کنید و نه بگویید. چند بار به‌طور قاطع به آن نه بگویید تا متوجه اشتباه بودن کار خودش بشود.

اگر خرگوش در فضای بیرون از قفس ادرار کرد، بلافاصله آنجا را تمیز و ضدعفونی کنید زیرا در صورت احساس کردن بوی ادرار دوباره خرگوش آن مکان را برای دستشویی کردن انتخاب می‌کند. زمانی که خرگوش دستشویی کردن را یاد گرفت و در فضاهای تعیین‌شده ادرار کرد، می‌توانید ظرف‌های دستشویی موجود در خانه را جمع کنید. در این مرحله خرگوش آموخته است که در ظرف‌های مخصوص دستشویی کند.

نکات مهم در رابطه با آموزش دستشویی خرگوش

خرگوش سیاه در ظرف خاک

  1. طول عمر خرگوش: سن خرگوش در یادگیری دستشویی کردن آن بسیار مؤثر است. خرگوش‌ برعکس سایر حیوانات در سنین بزرگ‌سالی آموزش‌پذیری بالاتری دارد. خرگوش‌های بالغ نسبت به خرگوش‌های کودک آموزش‌ها را زودتر یاد می‌گیرند و تشخیص می‌دهند.
  2. عقیم کردن خرگوش: معمولاً خرگوش‌های عقیم شده کمتر ادرار می‌کنند. خرگوش‌هایی که عقیم نشده‌اند برای تعیین قلمرو خود و ارضای غریزه، بر زمین و وسایل اطراف ادرار می‌کند. به همین خاطر توصیه می‌شود خرگوش‌های نر را در 10-12 هفتگی و خرگوش‌های ماده را در سن 10-20 هفتگی عقیم کنید.
  3. صبور بودن: در رابطه با خرگوش خود بسیار صبور باشید. خرگوش‌ها سالیان طولانی است که خانگی شده‌اند، اما هنوز کامل با انسان‌ها ارتباط برقرار نمی‌کنند. برای آموزش به خرگوش بردبار باشید و با آرامش کامل به او آموزش دهید. کتک زدن و فریاد کشیدن باعث ترسیدن و عدم اعتماد خرگوش می‌شود.
پیشنهاد مطالعه:
معرفی جامع برگچه خوار (کپی بارا) | [جونده‌ای در خطر انقراض]

کلام آخر

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که به خرگوش خود نحوه دستشویی کردن را یاد بدهید. یکی دیگر از روش‌های آموزش دادن خرگوش، کمک گرفتن از مربیان حیوانات خانگی است. مربیان مجربی در این حوزه وجود دارند که به‌ واسطه علم و تجربه بالا می‌توانند در راه آموزش به شما و خرگوشتان کمک کند. امیدواریم با استفاده از این مقاله و مربیان مجرب بتوانید بهتر خرگوش خود را برای دستشویی کردن تربیت کنید.

اطلاعات بیشتر

سوالات متداول

  1. چه زمانی باید به خرگوش آموزش دستشویی داد؟
    آموزش دستشویی به خرگوش بهتر است از جوان‌ترین سن ممکن شروع شود، معمولاً حدود 3 تا 6 ماهگی.
  2. چه مکانی را برای دستشویی خرگوش انتخاب کنیم؟
    بهترین مکان برای دستشویی خرگوش جایی است که او احساس امنیت کند. اغلب از جعبه‌های دستشویی خاص برای خرگوش‌ها استفاده می‌شود.
  3. آیا خرگوش می‌تواند دستشویی خود را خودش پاک کند؟
    بله، خرگوش‌ها معمولاً تمایل دارند دستشویی خود را پنهان کنند و مکان دستشویی‌شان را پاک کنند.
  4. چند بار در روز باید خرگوش به دستشویی برود؟
    خرگوش‌ها معمولاً  5 تا 10 بار در روز باید به دستشویی بروند.
  5. آیا آموزش دستشویی به خرگوش زمان‌بر است؟
    آموزش دستشویی به خرگوش نیاز به صبر و تمرین دارد، ممکن است زمانی برای تربیت کامل عادت دستشویی لازم باشد.

پیام بگذارید