رد کردن پیوندها
قفس خرگوش

مزایا و معایب انواع «قفس خرگوش» + (جدول سایزبندی قفس خرگوش)

خرگوش‌ها یکی از پرطرف‌دارترین حیوانات خانگی زیبا، جذاب و دوست داشتی هستند که بیشتر انسان‌ها تمایل به نگهداری از آن‌ها را دارند. شرط اولیه نگهداری از هر حیوان خانگی، تأمین نیازهای اولیه آن‌هاست. قفس خرگوش نیز جزو نیازهای ضروری این حیوانات خانگی است. چرا که خرگوش‌ها به فضای مناسب آرام و امنی برای زندگی، بازی و استراحت نیاز دارند. هنگام خرید قفس باید با انواع آن و ویژگی‌های یک قفس خوب آشنا باشید تا بتوانید بهترین خانه را برای خرگوش خود تهیه کنید. همراه پتسی باشید تا شما را با انواع قفس خرگوش، مزایا و معایب هریک برای خرید آشنا کنیم.

آیا خرگوش‌ها به قفس نیاز دارند؟

خرگوش‌ها عاشق آزادی، بودن در فضای باز و پرسه‌ زدن در میان گل‌وبوته باغچه حیاط هستند. با این حال، به فضایی برای غذا خوردن، خوابیدن، پنهان شدن، دستشویی، بازی و در امان‌ ماندن از گرما و سرما نیز نیاز دارند. از این‌ رو به کلبه یا قفس خرگوش نیاز دارند که متناسب با جثه آن‌ها بوده و فضای کافی برای برآورده‌کردن نیاز آن‌ها را داشته باشد.

اگر قصد دارید از خرگوش در داخل خانه یا آپارتمان نگهداری کنید، قفس انتخاب مناسب‌تری برای آن‌ها محسوب می‌شود. همانطور که گفتیم، خرگوش‌ها به فضای کافی و محیطی مناسب برای حرکت و بازی نیاز دارند. پس، از قفس برای محدود کردن آن‌ها استفاده نکنید و فضای خانه را نیز برای خرگوش‌ها ایمن کنید.

انواع قفس برای خرگوش

قفس‌‌های خرگوش با توجه‌ به جنس استفاده شده در ساختشان دارای انواع و اقسام مختلف با مزایا و معایب خاص خود هستند. انواع قفس خرگوش به شرح زیر است و شما می‌توانید با توجه‌ به نیاز خود یکی از مدل‌های زیر را تهیه کنید.

۱- قفس‌های سیمی

عکس قفس سیمی خرگوش

مزایا: ارزان بودن، قابل حمل، دید بیشتر و تهویه هوا
معایب: سخت بودن تمیز نظافت قفس و امکان فرار کردن خرگوش

قفس‌های سیمی معروف‌ترین و متداول‌ترین نوع محل زندگی برای خرگوش‌های خانگی هستند و فضای زیادی را برای حرکت آن‌ها فراهم می‌کنند. قفس خرگوش مدل سیمی از نظر هزینه مقرون‌به‌صرفه‌ترین گزینه هستند. قفس‌های سیمی نسبتاً سبک و قابل‌ حمل هستند و خرگوش‌ها دارای دید کامل به محیط اطراف و تهویه مناسب هستند. با این حال، تمیز کردن قفس سیمی خرگوش ممکن است دشوار باشد. همچنین، اگر هنگام بستن درب، سیم را محکم نبندید، ممکن است خرگوش‌ها بتوانند درب را بازکرده و فرار کنند.

۲- قفس‌های سیمی پلاستیکی خرگوش

عکس قفس‌ سیمی پلاستیکی خرگوش

مزایا: تمیز کردن آسان، ایمنی بیشتر، سبکی و قابل حمل بودن
معایب:‌ قیمت بالا، جویدن پلاستیک توسط خرگوش

این قفس‌ها از محبوبیت بیشتری بین صاحبان خرگوش برخورداند، زیرا تمیز کردن آن‌ها آسان‌تر است و ایمنی بیشتری نسبت به قفس‌های سیمی دارند. قفس‌های سیمی پلاستیکی از جنس سیم با روکش‌های پلاستیک هستند و به علت سبکی به‌ آسانی می‌توانید آن‌ها را حمل کنید. با این حال، این قفس‌ها معمولاً گران‌تر هستند و احتمال دارد برخی از خرگوش‌ها پلاستیک‌های آن را بجوند.

پیشنهاد مطالعه:
"خوکچه هندی" بی ارتباط به خوک و هند! + 7 واقعیت باورنکردنی

۳- قفس‌ فلزی خرگوش

قفس‌ فلزی خرگوش

مزایا: مقاومت بالا و قفل محکم
معایب:‌ کاربرد تجاری

قفس‌های فلزی خرگوش بیشتر کاربرد تجاری دارند و معمولاً در فروشگاه‌های فروش حیوانات خانگی دیده می‌شود. مقاومت این مدل قفس‌ها بیشتر از قفس خرگوش فلزی است و قفل محکم‌تری دارند.

۴- کلبه‌های چوبی خرگوش

عکس قفس چوبی خرگوش

مزایا:‌ زیبایی، فضای بزرگ، ایمنی و استحکام بالا نسبت به مدل‌های دیگر
معایب: قیمت بالا، سخت بودن تمیز کردن آن

قفس‌های چوبی یکی دیگر از مدل‌های قفس خرگوش است که از چوب ساخته شده است. فضای کافی برای حرکت خرگوش در کلبه‌های چوبی هست و ظاهری زیبا و مستحکم‌تر نسبت به مدل‌های سیمی و پلاستیکی دارند. این مدل از قفس‌های خرگوش ایمنی و امنیت بالایی دارند با این حال گران بوده و تمیز کردن آن‌ها دشوار است.

حال که با انواع قفس برای خرگوش آشنا شدید، بهتر است در ادامه از سایز مناسب آن هم اطلاع پیدا کنید. پس، با ما همراه باشید.

بهترین سایز قفس خرگوش چقدر است؟

اندازه قفس خرگوش باید طوری باشد که او فضا برای خوابیدن، ظرف دستشویی‌اش، ظرف آب و غذا و چند مدل اسباب‌بازی داشته باشد. مهم‌تر از همه سایز قفس خرگوش باید طوری باشد که او بتواند به‌ راحتی خود را در تمامی جهات کش‌وقوس دهد. فضای زندگی بسیار کوچک می‌تواند روی سلامت خرگوش تأثیر گذاشته و باعث مشکل در ستون فقرات، تحلیل عضلات و چاقی او شود. در ادامه طول، عرض و ارتفاع مناسب برای انتخاب قفس برای انواع نژاد خرگوش را بررسی می‌کنیم.

طول: درازی فضای داخلی قفس باید به‌ اندازه‌ای باشد که خرگوش بتواند حداقل ۳ یا ۴ پرش بدون برخورد با بدنه قفس داشته باشد. خرگوش‌های کوچک با هر پرش فاصله ۴۵ سانتی‌متری و خرگوش‌های بزرگ فاصله ۶۰ سانتی‌متری را پوشش می‌دهند.

عرض: هنگام خوابیدن طول خرگوش درازتر از حالت معمولی است. از این‌ رو، قفس خرگوش باید به‌ اندازه‌ کافی پهن باشد. عریض بودن قفس خرگوش باعث می‌شود او بتواند به طور کامل پاهای خود را دراز کرده و فضای کافی برای چرخش داشته باشد. حداقل عرض قفس برای خرگوش‌های نژاد کوچک تا متوسط باید ۶۰ سانتی‌متر و برای نژادهای بزرگ تا غول‌پیکر ۹۰ سانتی‌متر است.

ارتفاع: خرگوش‌ها روی پاهای عقب خود می‌ایستند و اطراف را دید می‌زنند تا از امن بودن محیط مطمئن شوند. پس، قفس خرگوش باید به‌ اندازه‌ای بلند باشد که باعث قوز کردن یا جمع شدن گوش‌های او نگردد. ارتفاع ۶۰ سانتی‌متری معمولاً برای خرگوش‌های نژاد کوچک و متوسط مناسب است. با این حال، برای خرگوش‌های بزرگ و غول‌پیکر به قفسی با ارتفاع ۹۰ سانتی‌متر نیازدارید.

جدول سایز‌بندی قفس خرگوش

اندازه خرگوش‌های  نژاد کوچک / متوسط خرگوش‌های نژاد بزرگ / غول‌پیکر
طول حداقل ۶۰ سانتی‌متر حداقل ۹۰ سانتی‌متر
عرض حداقل ۱۴۰ سانتی‌متر حداقل ۱۸۰ سانتی‌متر
ارتفاع حداقل ۶۰ سانتی‌متر حداقل ۹۰ سانتی‌متر

راهنمای خرید قفس خرگوش

بعد از معرفی انواع قفس خرگوش و سایزهای مختلف آن، شاید برای خرید بین این همه مدل و سایز سردرگم شده باشید. یک قفس خرگوش خوب باید دارای فضای مورد کافی و تهویه مناسب باشد. کف قفس نیز صاف و ترجیحا نرم باشد تا پاهای خرگوش هنگام راه‌ رفتن و پریدن اذیت نشود. همچنین، بهتر است قفسی را انتخاب کنید که درب آن در جلوی قفس باشد تا ورود و خروج خرگوش به‌ راحتی انجام شود. علاوه بر این موارد، برای اینکه بتوانید یک قفس مناسب برای خرگوش خود تهیه کنید، در نظر گرفتن ۳ نکته زیر می‌تواند به شما کمک کند.

پیشنهاد مطالعه:
غذای اسب چیست؟ | راهنمای تغذیه اسب، کره‌ اسب و اسب باردار

۱- اندازه قفس خرگوش

طبق توصیه دام‌پزشکان و متخصصان اندازه قفس خرگوش حداقل باید چهار برابر طول خرگوش باشد. با این حال، فراموش نکنید که خرگوش رشد کرده و در آینده بزرگ‌تر خواهد شد؛ به‌ خصوص اگر خرگوش شما نوزاد باشد. به یاد داشته باشید که خرگوش شما زمانی شادتر و سالم‌تر خواهد بود که فضای کافی برای رفع تمامی نیازهایش داشته باشد.

۲- نوع قفس خرگوش

هنگام خرید قفس برای خرگوش با دو مدل سرپوشیده و سرباز مواجه می‌شوید و متناسب با نیاز خود باید انتخاب کنید. قفس‌های سرباز مناسب نگهداری از خرگوش‌ها در داخل خانه هستند، زیرا امنیت او بیشتر بوده و نگرانی بابت شرایط آب‌وهوا ندارید. این مدل قفس باعث تقویت ارتباط و صمیمت بین شما و خرگوش و اجتماعی‌تر شدن او نیز می‌شود.

قفس‌های سرپوشیده مناسب کسانی است که قصد دارند از خرگوش خود در فضای آزاد نگهداری کنند. در این صورت، خرگوش می‌تواند در فضای باز باغچه یا حیاط خانه پرسه و از هوای تازه و آفتاب نیز بهره ببرد. علاوه بر این، خرگوش با  بازی و گردش در فضای آزاد باغ هرگز دچار خسته‌ای و بی‌حوصلگی نخواهد شد.

پس، انتخاب قفس خرگوش سرپوشیده یا سرباز بستگی به شرایط محیط زندگی شما و محل تعیین شده برای نگهداری خرگوش دارد.

۳- جنس قفس

جنس قفس خرگوش را باید بر اساس محل نگهداری آن‌ها و سهولت نظافت آن تعیین کنید. بهتر است قفس‌ انتخابی از جنس فلز یا فولاد ضدزنگ یا پلاستیک باشد، زیرا شستن آن‌ها راحت‌تر از چوب است. همچنین، بهتر است طرح قفس را طوری انتخاب کنید که به‌ تمامی زوایای آن به‌ آسانی دسترسی داشته باشید.

با این حال، از خرید قفس‌هایی که دارای کف سیمی هستند پرهیز کنید، زیرا به پاهای خرگوش شما آسیب می‌رساند. ایستادن و راه رفتن زیاد روی سیم باعث زخم شدن پاهای خرگوش شده و ممکن است به عفونت‌های احتمالی منجر گردد. البته، می‌توانید با قرار دادن یک تکه چوب، مقوا یا هر جسم سطح صاف، کف قفس را ایمن سازید.

نکاتی برای نگهداری از خرگوش بیرون از خانه

شما می‌توانید از خرگوش در داخل یا بیرون خانه نگهداری کنید که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. با این حال، اگر قصد دارید قفس خرگوش را در فضای باز بگذارید، بهتر است به موارد زیر دقت کنید.

۱- دمای مناسب

در صورتی‌ که قفس خرگوش را در محیط بیرون قرار داده‌اید، حتماً یک دماسنج داخل آن قرار دهید. خرگوش‌ها قادر به تحمل هوای سرد هستند. با این حال، نباید مدت زیادی در دمای بیش از حد سرد بمانند. دمای طبیعی بدن خرگوش بین ۳۷ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد است و تا سرمای صفر درجه را می‌تواند تحمل کند. اگر دمای محیط به زیر صفر درجه برسد، حتماً باید خرگوش را به محیط گرم‌تری مانند پارکینگ خانه انتقال دهید.

مقاومت خرگوش در مقابل گرما کم است و فقط تا گرمای ۲۱ درجه را می‌تواند تاب بیاورد. در صورتی‌ که دمای هوا به ۲۹ درجه سانتی‌گراد برسد، خرگوش دچار گرمازدگی خواهد شد و باید فوراً محیط را عوض کنید. هرگز نباید قفس خرگوش را زیر نور آفتاب قرار دهید و حتماً باید زیر سایه یا سایه‌بان باشد.

۲- تأمین روشنایی قفس در فضای باز

خرگوش‌ها معمولاً در شب فعال هستند و دوست دارند قبل از خواب بازی کرده و سرگرم شوند. با این حال، دید خرگوش‌ها در تاریکی کاهش پیدا می‌کند و باید محیط قفس را در شب روشن نگهدارید. خرگوش‌ها از تاریکی نمی‌ترسند، ولی ندیدن محیط اطراف باعث ترسیدن آن‌ها شده و سلامتشان به خطر می‌افتد. روشن بودن محیط حس امنیت به خرگوش منتقل می‌کند و باعث می‌شود او بدون ترس و اضطراب در آرامش به خواب برود.

پیشنهاد مطالعه:
قفس خوکچه هندی باید چگونه باشد؟ | (راهنمای خرید قفس خوکچه)

۳- مکان مناسب قفس خرگوش

برای اینکه حیوانات وحشی نتوانند به حیوان شما آسیب بزنند باید قفس خرگوش را در یک مکان دارای حفاظ امنیتی قرار دهید. همچنین، بهتر است روی کلبه را طوری بپوشانید که از شر بادهای شدید و باران در امان بماند. دقت داشته باشید که حتماً روزنه‌ای برای تهویه هوای قفس باقی بگذارید تا خرگوش دچار خفگی نشود.

تمیز کردن قفس خرگوش

جعبه دستشویی خرگوش و ملافه‌های او را روزانه چک کرده و در صورت نیاز تمیز کنید و غذاهای مانده را فوراً دور بیندازید. ظرف غذا و ظرف آب خرگوش بهتر است روزانه با مواد شوینده آنتی‌باکتریال شسته شده و ضدعفونی گردند. هفته‌ای یک‌بار باید خرگوش را از قفس خارج کرده و کل قفس را نظافت کرده و ملافه‌ها را در صورت نیاز تعویض کنید.

برای ضدعفونی‌ کردن قفس خرگوش می‌توانید از ترکیب سرکه و آب یا پاک‌کننده‌های زیستگاه حیوانات استفاده کنید. حتماً اسباب‌بازی‌های خرگوش را نیز با مواد شوینده آنتی‌باکتریال ضدعفونی کنید. در نهایت، پس از اطمینان از خشک‌ بودن تمامی وسایل موجود در قفس، خرگوش خود را به قفس بازگردانید.

فرق کلبه و قفس چیست؟

عکس کلبه خرگوش

کلبه و قفس هر دو محیطی برای نگهداری از خرگوش‌ها هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با هم دارند که به شرح زیر است.

  • اندازه و فضا: کلبه‌ها معمولاً بزرگ‌تر از قفس‌های خرگوش هستند و فضای بیشتری برای حرکت و بازی او فراهم می‌کنند. درح الی‌ که قفس‌ها معمولاً کوچک بوده و حیوان خانگی در یک فضای بسته نگهداری می‌شود.
  • جنس: کلبه‌ها معمولاً از جنس چوب، پلاستیک یا فلز هستند و قفس‌ها معمولاً با تورهای فلزی یا پلاستیک ساخته می‌شوند.
  • کاربرد: کلبه‌ها معمولاً مناسب نگهداری از حیوانات خانگی مانند سگ، گربه، خرگوش و… هستند. قفس‌ها نیز برای نگهداری از حیواناتی مانند خرگوش، مرغ، پرندگان، همستر و… مورداستفاده قرار می‌گیرند.
  • آزادی: فضای کلبه معمولاً بزرگ‌تر از قفس است و حیوانات داخل کلبه آزادی حرکت بیشتری نسبت به فضای بسته قفس دارند.
  • امنیت: هم کلبه‌ و هم قفس درب‌های قفل‌دار دارند و به‌ راحتی می‌توانید با بستن درب، مانع فرار حیوانات خانگی شوید.

سخن پایانی

اگر خواهان نگهداری از خرگوش به‌ عنوان حیوان خانگی هستید، باید مکانی راحت و امن برای زندگی آن‌ها فراهم کنید. قفس‌ خرگوش در اشکال و اندازه‌های مختلفی وجود دارد و شما باید متناسب با سایز و تعداد خرگوش‌ها بهترین مدل را انتخاب کنید. دقت داشت باشید که انتخاب قفس با سایز نامناسب می‌تواند سلامت خرگوش را به خطر بیندازد. پس، حتماً حین خرید قفس به نیازهای خرگوش، سایز او، فضا و جنس قفس توجه ویژه‎ای داشته باشید. امیدواریم این مقاله به شما در انتخاب قفس مناسب برای خرگوش خانگی‌تان به شما کمک کرده باشد.

سوالات متداول

  1. چه مدل قفسی برای خرگوش مناسب است؟
    نوع قفس به سایز خرگوش و محل نگهداری او بستگی دارد، ولی قفس‌های سیمی محبوب‌ترین نوع قفس خرگوش است.
  2. به چه نکاتی باید حین خرید قفس توجه داشته باشیم؟
    سایز خرگوش، سایز قفس، جنس قفس، راحتی ورود و خروج خرگوش و میزان راحتی شست‌وشو.
  3. قفس برای خرگوش بهتر است یا کلبه؟
    انتخاب میان این دو به محل نگهداری خرگوش دارد. با این حال، هر دو برای خرگوش مناسب هستند.

پیام بگذارید