رد کردن پیوندها
معرفی نژاد سگ کوموندور؛ سگ با موهای بافته شده!

معرفی نژاد سگ کوموندور؛ سگی با موهای بافته شده!

به این مطلب امتیاز دهید !

همان‌طور که می‌دانید سگ‌ها نژادهای گوناگونی دارند؛ هر یک از این نژادها نیز متعلق به یک کشور هستند یا میکس دو نژاد مختلف هستند. برخی از نژادهای سگ برای نگهبانی، برخی برای گله و بعضی از آنها نیز برای نگهداری در خانه مناسب هستند. قطعاً شما نمی‌توانید از هر نژادی در محیط خانه نگهداری کنید؛ برخی از نژادها به دلیل قابلیت سازگاری با زندگی انسان می‌توانند به‌عنوان یک حیوان خانگی محسوب شوند.

 

ویژگی‌های سگ کوموندور

سگ نر

سگ ماده

قد

۷۰ سانتی‌متر

۶۵ سانتی متر

وزن

۳۵ – ۴۵ کیلوگرم

۳۰ – ۳۵ کیلوگرم

طول عمر

۱۰ – ۱۲ سال

یکی از نژادهای بسیار خوب برای نگهداری در خانه، سگ کوموندور است. اصالت این سگ به کشور مجارستان باز می‌گردد که در طی قرن‌ها به‌عنوان پادشاه سگ‌های گله در این کشور محسوب می‌شد.

سگ‌های کوموندور سرسخت، جسور و شجاع هستند؛ ازاین‌رو توانایی محافظت از گوسفندان در برابر گرگ‌ها و دیگر حیوانات وحشی را دارند. کوموندورها دارای موهای بلند و بافته شده هستند و هنگامی که در میان گله قرار دارند، ظاهری شبیه به گوسفندان دارند. مدل موهای این سگ‌ها نوعی حصار محسوب می‌شود تا در میان گله شناخته نشوند و در هنگام خطر از میان گوسفندان به درندگان حمله کنند.

برای این‌که بتوانید از این نژاد در خانهٔ خود به‌عنوان یک حیوان خانگی نگه‌دارید، باید اطلاعاتی در مورد شیوه زندگی او کسب نمایید. پس تا پایان این مقاله از پتسی با ما همراه باشید.

ویژگی‌های ظاهری سگ کوموندور

ویژگی ظاهری بارز سگ کوموندور موهای خاصی است که دارد؛ موهای کوموندور موجب ایجاد ظاهری بامزه و جالب در این نژاد شده است. کوموندورها دارای موهای ضخیم و بلندی هستند که به‌صورت بافته شده و به شکل طناب است. موهای سگ‌های این نژاد فقط جنبه نمایشی و زیبایی ندارد، بلکه در برابر شرایط گوناگون و سخت همچون آب‌وهوای نامطلوب، شکارچی‌های تیزدندان و… از این حیوان محافظت می‌کند.

رنگ پوشش این نژاد سفید است‌. سگ‌های کوموندور نر حداقل 70 سانتی‌متر و سگ‌های کوموندور ماده 65 سانتی‌متر قد دارند. وزن سگ‌های نر این نژاد بین 35 تا 45 کیلوگرم و سگ‌های مادهٔ این نژاد بین 30 تا 35  کیلوگرم است. طول عمر سگ‌های کوموندور بین 10 تا 12 سال محاسبه شده است.

این سگ‌ها دارای عضلات بسیار قدرتمند، استخوان‌های محکم و  قوی و همچنین قفسه سینه فرورفته هستند. با این‌که این سگ‌ها عضلات قوی و بسیاری دارند، اما بسیار چابک و سریع هستند و با قدم‌های بلندی که در هنگام حرکت دارند می‌توانند خیلی سریع بدوند. سری به‌اندازه متوسط، گوش‌های آویزان، دم صاف، ریزش موی متوسط و ریزش آب دهان به مقدار کم از دیگر ویژگی‌های ظاهری این سگ‌ها محسوب می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه:
راهنمای جامع انتخاب پانسیون سگ + مزایا و معایب

سگ‌های کوموندور آن‌قدر خاص هستند که در یک نگاه می‌توان آنها را شناخت و با دیگر سگ‌ها اشتباه گرفته نمی‌شوند.

ویژگی‌های اخلاقی سگ کوموندور

سگ کوموندور

برای این‌که بتوانید با این سگ‌ها ارتباط برقرار کنید، باید با خصوصیات اخلاقی آنها آشنا شوید. سگ کوموندور دارای روحیه‌ای مستقل و سرکش است؛ ازاین‌رو برای تربیت به یک صاحب مقتدر و با اعتمادبه‌نفس نیاز دارد. درصورتی‌که صاحب این نژاد نتواند قدرت و اقتدار خود را در برابر این سگ حفظ نماید، این حیوان از دستورات صاحب خود سرپیچی می‌کند.

سگ‌های این نژاد به عنوان سگ نگهبان عملکرد فوق‌العاده خوبی از خود نشان می‌دهند. باتوجه‌به حس نگهبانی که سگ‌های کوموندور دارند، نمی‌توانند ارتباط خوبی با سگ‌های غریبه برقرار کنند. این سگ‌ها در صورت اجتماعی شدن و تربیت صحیح می‌توانند با دیگر سگ‌ها و حیوانات خانگی ارتباط برقرار کرده و بازی کنند. (مقاله مرتبط: نژاد سگ نگهبان)

از جمله ویژگی‌های بارز این سگ‌ها می‌توان به محبت زیاد، نیاز به توجه زیاد، بازیگوشی، هوش بالا، انرژی متوسط، هشیار بودن، حس مراقب بودن، جدیت، مورد اعتماد بودن و آموزش‌پذیری بالا اشاره نمود. به طور معمول این سگ‌ها بسیار واق‌واق می‌کنند و از همراهی صاحب خود در هرجایی لذت می‌برند. سگ‌های کوموندور در مقابل قلمرو، ماشین، خانه و تمام اعضای خانواده عملکردی جدی و محافظانه از خود نشان می‌دهند. کوموندور از رفتار خوبی با بچه‌های خانواده برخوردار است و می‌تواند دوست خوبی برای آنها باشد.

معمولاً کوموندور دوست دارد تنها سگ خانهٔ شما باشد و با سگ‌های دیگر ارتباط خوبی ندارد. توصیه می‌شود از این نژاد در خانواده‌هایی نگهداری شود که فرزند بزرگ دارند؛ زیرا این سگ‌ها با بچه‌های بزرگ‌تر بهتر می‌توانند ارتباط برقرار کنند. نکته بسیار مهم در نگهداری از سگ این است که هرگز نباید فرزند کوچک خود را با سگ‌ها تنها بگذارید.

شرایط نگهداری از سگ کوموندور

برای نگهداری از سگ کوموندور در محیط خانه باید شرایط نگهداری از قبیل بهداشت، تغذیه، بیماری‌ها و محل زندگی کوموندور را مطابق نیاز او فراهم کنید:

1. نظافت

همان‌طور که گفته شد موهای کوموندور به‌صورت بافته شده یا همان طنابی شکل است که برای حفظ زیبایی خود به نظافت نیاز دارند. لایهٔ زیری موهای این نژاد دو بار در سال می‌ریزد؛ در این هنگام شما باید لایهٔ بالای موهای سگ خود را جدا نمایید تا نزدیک پوست دچار گره نشوند. این کار آن‌قدرها سخت نیست و کافی است فقط چند ساعت در طول یک سال به این فرایند بپردازید. معمولاً گره‌های موی این حیوان به‌راحتی و با دست باز می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه:
3 دلیل غذا نخوردن سگ + (درمان خانگی بی اشتهایی سگ)

کوموندور شما به نظافت هفتگی نیز نیاز دارد؛ به‌طوری که هر هفته باید شسته شود. طبق توصیهٔ کارشناسان موهای سگ‌های این نژاد به برس و شانه نیازی ندارند. شما می‌توانید با مشورت دامپزشک شامپوها و شوینده‌های موردنیاز سگ خود را تهیه نمایید و با آنها موهای کوموندور را شستشو دهید. پس از آبکشی باید با یک حوله به‌خوبی خشک شوند تا بوی کپک نگیرند. هرگاه آشغالی به پوشش سگ کوموندور چسبید، حتماً آن را جدا نمایید.

2. تغذیه سگ نژاد کوموندور

برخلاف جثهٔ بزرگی که سگ‌های کوموندور دارند، میزان غذای آنها کم است. غذای سگ‌های این نژاد باید متناسب با سن‌وسال آنها انتخاب شود؛ همچنین از کیفیت بالایی برخوردار باشد. مصرف پروتئین‌ها برای بدن سگ شما مهم و ضروری است، اما مصرف بیش از اندازه آنها موجب بروز مشکلات پوستی همچون خراشیده شدن و لک شدن می‌شود. سگ کوموندور تا زمانی که گرسنه نشده باشد غذا نمی‌خورد؛ حتی گاهی ممکن است از خوردن وعده غذایی خود صرف‌نظر کند.

این سگ‌ها در هنگام همراهی گله با چوپان در غذا خوردن شریک می‌شوند و همان غذای صاحب خود را می‌خورند. مصرف استخوان‌های پخته شده و غذاهای چرب برای این سگ‌ها مضر است. به‌طورکلی غذاهای انسانی برای این سگ‌ها ممنوع است؛ اما برخی از این غذاها می‌توانند خوراک کوموندور شوند. (مقاله مرتبط: غذای توله سگ)

3. سلامتی و مشکلات جسمی سگ کوموندور

سگ بزرگ

مانند بسیاری از سگ‌های بزرگ، کوموندورها نیز ممکن است به نفخ دچار شوند؛ نفخ کردن همان بزرگ‌شدن ناگهانی معده است که خطرناک بوده و گاهی با دل‌پیچه همراه است. صاحبان این سگ‌ها باید از علائم نفخ آگاه باشند تا در صورت بروز این علائم سریعاً اقدامات لازم را انجام دهند. سگ کوموندور متناسب با ژنتیک، شرایط نگهداری، نوع مراقبت و محیط زندگی که دارد ممکن است به انواع بیماری‌ها مبتلا شود. برخی از این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

دیسپلازی مفصل ران

به رشد یک یا هر دو مفصل ران به‌صورت غیرطبیعی که موجب ناپایداری و تخریب مفاصل می‌شود، دیسپلازی مفصل ران می‌گویند. از جمله علائم شایع این عارضه می‌توان به درد لگن، لنگیدن، مشکل در بالا آمدن و پریدن، مشکل در ورزش و تحلیل عضلات در اندام‌های عقب اشاره نمود. گاهی برخی از سگ‌هایی که به این بیماری دچار هستند علائمی ندارند و با پیشرفت این عارضه به‌صورت تدریجی و یا ناگهانی علائم آن بروز پیدا می‌کند. علائم این بیماری هم‌زمان با پیشرفت آن شرایط بدتری را برای سگ ایجاد می‌کنند.

انتروپیون

بیماری انتروپیون یک ناهنجاری چشمی در سگ کوموندور و دیگر سگ‌ها است که موجب چرخش پلک‌ها به سمت داخل چشم می‌شود. این عارضه موجب تماس مستقیم مژه‌ها با سطح قرنیهٔ چشم می‌شود؛ این تماس باعث ایجاد قرمزی، درد، زخم، تغییر رنگ قرنیه و اختلال بینایی شود.

پیشنهاد مطالعه:
معرفی انواع سگ‌های شکاری / 5 نژاد محبوب

گاهی این عارضه برای هر دو پلک بالا و پایین ایجاد می‌شود؛ اما به طور معمول پلک پایین دچار این بیماری می‌شود. اگر به این بیماری توجه نشود آسیب‌های جبران‌ناپذیری به چشم سگ شما وارد می‌شود. انتروپیون دارای دو نوع است که عبارت‌اند از:

  1. انتروپیون اولیه: انتروپیون اولیه به علت نقص در رشد سگ و یا نقص در عوامل مادرزادی ایجاد می‌شود. این عارضه به طور معمول در سگ کوموندور توله و جوان بیشتر بروز پیدا می‌کند.
  2. انتروپیون ثانویه: انتروپیون ثانویه به علت عوامل محیطی و یا بهداشتی بروز پیدا می‌کند که به طور معمول بیشتر مواقع سگ‌های مسن به این عارضه دچار می‌شوند.

4. آموزش سگ کوموندور

از جمله موارد بسیار مهمی که باید به سگ کوموندور تعلیم داده شود فرمان‌برداری، اطاعت و درک درست از انسان‌ها است. باتوجه‌به ویژگی‌های شخصیتی که سگ‌های این نژاد دارند، باید از زمان تولگی اجتماعی شوند. این سگ‌ها اندیشه‌ای مستقل دارند و درصورتی‌که به‌درستی تعلیم نبینند و از اقتدار صاحب خود اطمینان حاصل نکنند، بسیار سرکش خواهند بود.

کوموندورها به دلیل هوش بالایی که دارند بسیار آموزش‌پذیر هستند؛ ثابت قدمی و اقتدار شما می‌تواند این سگ‌ها را مطیع و فرمان‌بردار کند. دقت کنید در زمانی که مشغول تربیت او هستید و نکته خاصی را به او آموزش می‌دهید، به‌هیچ‌عنوان نباید از موضع خود عقب‌نشینی کنید. با تمام جدیت این سگ را تربیت کنید و پس از اتمام آموزش‌ها، می‌توانید رفتار محبت‌آمیزی با او داشته باشید. درصورتی‌که از تشویقی برای آموزش سگ استفاده می‌کنید، بهتر است تشویقی مناسبی که موردعلاقه او است را تهیه نمایید.

آیا شرایط نگهداری از سگ کوموندر را دارید؟

شرایط نگهداری از سگ کوموندر

فعالیت جسمانی و ورزش

کوموندورها برای حفظ سلامتی، نشاط و خوشحالی به فعالیت‌های ورزشی نیاز دارند. دویدن، بازی‌کردن، پیاده‌روی‌های روزانه و گشت‌وگذار در پارک می‌تواند انرژی این حیوان را تأمین کند. این سگ‌ها باتوجه‌به حس نگهبانی که دارند ممکن است با غریبه‌ها ارتباط خوبی برقرار نکنند؛ ازاین‌رو بهتر است با قلاده آنها را به گردش ببرید. همچنین فراموش نکنید که این سگ به دلیل ذات نگهبانی که دارد، به صورت روزمره احتیاج به پیاده‌روی دارد.

برای اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید.

سؤالات متداول

  1. آیا سگ کوموندور قابل تربیت است؟ بله، این سگ با وجود اینکه بسیار سرکش است اما در صورت داشتن سرپرست و مربی مناسب کاملا قابل آموزش و تربیت است.
  2. آیا سگ کوموندور برای بچه‌ها خطرناک است؟ اگر در خانواده خود بچه کم سن دارید؛ توصیه می‌شود او را با این سگ تنها نگذارید.
  3. آیا سگ کوموندور به تغذیه خاصی نیاز دارد؟ خیر، علیرغم جثه بزرگ، این سگ به غذای کم‌تری نیاز دارد و تغذیه خاصی ندارد.

پیام بگذارید