رد کردن پیوندها
گیاهان سمی برای سگ | لیستی از ۸ گیاه سمی برای سگ‌ها

گیاهان سمی برای سگ‌ها [لیست 21 گیاه سمی + جایگزین مناسب]

فواید نگهداری سگ برای انسان و گیاهان محرز است و کسی نیست که نخواهد یکی از این دو را کنار خود داشته باشد. البته، افراد زیادی هم هستند که می‌خواهند در کنار نگهداری حیوان خانگی از گیاهان هم نگهداری کنند. در این صورت، باید مراقب گیاهان سمی برای سگ‌ها باشید. این گیاهان می‌توانند باعث مسمومیت یا در مواردی مرگ سگ شما شوند. به همین دلیل، ضروری است که بدانید چه گیاهانی برای سگ سمی است و به جای آن می‌توانید از چه چیزی نگهداری کنید.

قبل از اینکه گیاهان سمی برای سگ‌ها را بشناسیم، بیایید ببینیم دلیل علاقه سگ‌ به گیاه چیست و چرا سگ گیاه می‌خورد. پس، در ادامه این مقاله از پتسی با ما همراه باشید.

چرا سگ گیاه می‌خورد؟

شاید برخی افراد گمان کنند که سگ موجودی گوشت‌خوار است، در حالی که چنین نیست. سگ‌ها در رده جانوران همه‌چیز خوار قرار دارند. یعنی اگر سگ گرسنه شود، هر چیزی را ممکن است بخورد. به همین دلیل، او به خوردن و ناخنک زدن به گیاهان علاقمند است و در واقع چرا کردن را دوست دارد. برخی از متداول‌ترین عللی که برای خوردن گیاه توسط سگ ذکر شده‌اند، به شرح زیر هستند.

  • ناراحتی معده: علف یک درمان طبیعی برای ناراحتی معده سگ است. سگ زمانی که علف را می‌بلعد، تیغه‌های موجود گلوی او را قلقلک می‌دهند و موجب استفراغ القایی می‌شوند که تسکین دهنده ناراحتی شکمی است. (مقاله مرتبط: استفراغ سگ)
  • کمبود مواد مغذی: گاهی سگ‌ها برای به دست آوردن مواد مغذی مورد نیاز بدنشان گیاه می‌خورند. گیاهان از ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برخوردار هستند. این احتمال نیز وجود دارد زمانی که تغذیه توله سگ فاقد این ویتامین‌ها است، برای تامین آن‌ها به گیاهان روی می‌آورد.
  • ابتلا به بیماری پیکا یا هرزه‌خواری: پیکا بیماری است که در آن حیوان تمایل به خوردن هر آنچه غیر خوردنی است نظیر گیاهان، سنگ‌ها و حتی لباس پیدا می‌کند. در صورت مشاهده چنین رفتاری از سگ باید برای درمان آن اقدام نمود.

لیست گیاهان سمی برای سگ

در ادامه برخی از گیاهان سمی برای سگ را به شما معرفی می‌کنیم.

۱- فیکوس لیراتا (ficus lyrata)

گیاه سمی برای سگ و جایگزین آن

 

عامل: اگزالات نامحلول
گیاه جایگزین: کالاتیا اوربیفولیا

فیکوس لیراتا اولین و سمی‌ترین گیاه برای سگ‌هاست، چون دارای اگزالات نامحلول است. اگر این گیاه توسط سگ بلیعده شود، باعث مسمومیت شدیدی خواهد شد. فیکوس لیراتا یکی از گیاهان پرطرفدار و محبوب آپارتمانی با اندازه متوسط و تنه‌ای باریک است. خورده شدن برگ گیاه فیکوس، باعث بروز التهابات جدی در پوست و گوارش سگ خواهد شد. اگر سرپرستی سگی را به عهده دارید، پیشنهاد می‌کنیم از این گیاه در خانه نگهداری نکنید.

۲- فیلودندرون (Philodendron)

فیلودندرون برای سگ

عامل: اگزالات کلسیم نامحلول
گیاه جایگزین: نخل اریکا

فیلودندرون یکی از گیاهان رایج در مناطق گرمسیری بوده که به دلیل برگ‌های زیبایش محبوب است. خوردن برگ فیلودندرون توسط سگ باعث التهاب دهان، استفراغ، مشکلات تنفسی و آبریزش بینی خواهد شد. با دیدن این علائم سریعا باید با دام‌پزشک مراجعه کنید.

۳- زامیفولیا (ZZ Plant)

زامیفولیا برای سگ

 

عامل: اگزالات کلسیم
گیاه جایگزین: گیاه برگ عبایی

زامیفولیا یکی از گیاهان سمی برای سگ و حتی گربه‌ها محسوب می‌شود. علائم خوردن زامیفولیا شامل استفراغ و اسهال سگ است. این گیاه جزء گیاهان آپارتمانی پرطرفدار است، چون می‌تواند خود را با نور کم سازگار کند. به همین دلیل، نگهداری از زامیفولیا در خانه راحت است.

۴- آلوئه‌ورا

آلوئه ورا برای سگ

 

عامل: ساپونین‌ها و آنتراکینون‌ها
گیاه جایگزین: گیاه گورخری

یکی از گیاهان سمی برای سگ، آلوئه‌ورا است. این گیاه بر خلاف خواص درمانی زیادی که دارد، برای سگ خطرناک است. آلوئه‌ورا به آسانی رشد کرده و تکثیر می‌شود، اما برای سگ‌ها تا حد زیادی مضر است. اگر سگ این گیاه (عموما بخش ژل) را ببلعد، به مشکلات گوارشی مختلف از جمله استفراغ و خستگی مفرط دچار می‌شود. اگر در منزل خود سگ دارید، بهتر است این گیاه را از دسترس او خارج کنید تا به سلامت او لطمه‌ای وارد نشود.

۵- استرلیتزیا (brid of paradise)

گیاه سمی برای سگ و جایگزین آن

عامل: سیانید هیدروژن
گیاه جایگزین: ارکیده

این گیاه با نام «پرنده بهشتی» نیز شناخته می‌شود. این گیاه آپارتمانی، دارای برگ‌های بسیار پهن و زیباست. برگ‌های این گیاه، دارای بیشترین میزان سم برای سگ شما است. علائم مسمومیت سگ بر اثر خوردن برگ استرلیتزیا، التهابات در قسمت گوارش او است. این التهابات با علائم تهوع یا استفراغ خود را بروز می‌دهند. محتویات سمی این گیاه، تحریک‌کننده‌های معده است. اگر پس از مسمومیت، به موقع سگ خود را به دکتر برسانید، دکتر می‌تواند حال جسمی او را تا حد کاملی بهبود ببخشد.

۶- دیفن باخیا (Dumb canes)

دیفن باخیا برای سگ

 

عامل: اگزالات کلسیم نامحلول و آنزیم پروتئولیتیک
گیاه جایگزین: درخت پول

نوع دیگری از گیاهان سمی برای سگ‌ها، دیفن باخیا است. این گیاه در مناطق گرمسیری یافت می‌شود. دیفن باخیا دارای تنوع گسترده و زیادی در اندازه و ظاهر است. این گیاه علاوه بر اینکه برای سگ‌ها سمی است، برای گربه‌ها نیز خطرناک است. علائم مسمومیت سگ‌ها بر اثر خوردن دیفن باخیا، استفراغ، التهاب در قسمت دهان، آبریزش دهان و تورم، تحریک شدید پوست، بی‌قراری و سرفه است. (مقاله مرتبط: سرفه سگ) ناگفته نماند که تمامی بخش‌های این گیاه سمی هستند.

پیشنهاد مطالعه:
5 توانایی عجیب "حواس سگ‌ها" که شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

۷- سیکاس رولوتا | نخل سهانبااگو (sago palm)

گیاه سمی برای سگ

عامل: سیکاسین
گیاه جایگزین: نخل سالن

این نوع گیاه در مناطق گرمسیری کشور ژاپن یافت می‌شود. ویژگی بارز این گیاه، وجود تاجی از برگ‌های نخلی مانند روی تنه کرکی آن است. سیکاس از گیاهان سمی برای سگ است. این نوع گیاه هم برای سگ و هم دیگر حیوانات از جمله گربه مضر است. خوردن سیکاس توسط سگ، باعث مشکلات کلیوی شده و ممکن است در مواردی منجر به مرگ شود. (مقاله مرتبط: بیماری کلیوی سگ)

مشکلات گوارشی از جمله اسهال و استفراغ، تشنج و نارسایی کبد از عوارض خوردن این گیاه به ویژه بخش‌های سمی آن یعنی دانه، ریشه و برگ برای سگ است. سیاکس گیاهی است که به هیچ عنوان با حضور سگ در منزل، نباید از آن نگهداری کنید. البته اگر ملزم به نگهداری از آن هستید، باید از دسترس سگ کاملاً خارج کرده و در جای دورتری نگهداری کنید.

۸- اسپاتی فیلوم (peace lily)

 

گیاهان سمی برای سگ‌ها

عامل: اگزالات کلسیم نامحلول
گیاه جایگزین: ارکیده پروانه

اسپاتی فیلوم می‌تواند تا بیش از ۶۰ سانتی‌متر رشده کرده و باعث بروز التهابات بسیار جدی در ناحیه پوستی سگ شود. اسپاتی فیلوم به شدت برای سگ و گربه‌ سمی بوده و در صورت خوردن، حیوان دچار استفراغ شدیدی خواهد شد.

۹- گیاه سانسوریا (Snake plant)

سانسوریا برای سگ

عامل: ساپونین
گیاه جایگزین: گیاه مار زنگی

سانسوریا به گیاه زبان مادر شوهر نیز معروف است. این گیاه به دلیل ظاهر زیبا و جان سخت بودن در بسیاری از خانه‌ها در کل دنیا پیدا می‌شود. اما متاسفانه برای سگ سمی بوده و خوردن بخشی از گیاه مشکلاتی در سیستم گوارشی او به وجود می‌آورد. در صورتی که سگ گیاه سانسوریا را بخورد، فورا باید او را به دام‌پزشکی ببرید.

۱۰- گیاه پیاز و سیر (Allium cepa – Allium sativum)

گیاهان سمی برای سگ‌

عامل: n- پروپیل دی سولفید
گیاه جایگزین: گیاه ریحان

ممکن است تصور شود که سبزیجات برای سگ سمی به شمار نمی‌روند. این تصور اشتباه است. سرده آلیوم‌ها که سیر و پیاز را شامل می‌شوند گیاه سمی برای سگ به شمار می‌روند. خوردن آن‌ها به میزان کافی برای سگ، همولیز که از بین رفتن گلبول‌های قرمز خون است را باعث می‌شود. این امر تنفس سریع، ادرار قرمز رنگ و ضعف را در سگ ایجاد می‌کند. ناگفته نماند که تمامی بخش‌های پیاز و سیر برای سگ سمی هستند.

۱۱- آلوکازیا (Alocasia)

گیاه سمی برای سگ و جایگزین آن

عامل: اگزالات کلسیم نامحلول
گیاه جایگزین: کالاتیا

آلوکازیا با نام گوش فیل یا بابا آدم نیز شناخته می‌شود. این گیاه به رنگ سبز تیره بوده و برگ‌های بزرگی دارد. آلوکازیا به دلیل آنکه حاوی کریستال‌های اگزالات کلسیم نامحلول است، برای سگ سمی است. این ماده باعث ایجاد مشکلاتی چون تحریک پوست و چشم در سگ می‌شود.

۱۲- تیره سدابیان یا مرکبات (Rutaceae family)

عامل: اسانس و پسورالن
گیاه جایگزین: موز کاوندیش کوتوله

بسیاری از گیاهان مرکبات برای سگ سمی هستند. در واقع، اگر بخش‌های اصلی گیاه یعنی برگ، ساقه و پوست میوه توسط سگ خورده شود مسمویت و عوارضی همچون مشکلات گوارشی نظیر اسهال و استفراغ و التهاب پوستی را به دنبال خواهد داشت. از این رو بهتر است دسترسی به این گیاهان را برای حیواناتی چون سگ سخت و غیر ممکن کرد یا از گیاهان میوه‌ای دیگری که عدم سمیت آن‌ها تائید شده است استفاده کرد.

۱۳- علف شیر (Milkweed)

گیاه سمی برای سگ و جایگزین آن

عامل: کاردیوتوکسین و نوروتوکسین
گیاه جایگزین: گیاه نفس کودک

علف شیر را نیز می‌توان جزو گیاهان سمی برای سگ‌ها دانست. این گیاه که در گونه‌های مختلفی وجود دارد دارای کاردیوتوکسین یا نوروتوکسین است. این دو ماده به ترتیب بر عملکرد قلب سگ و اندام‌ها و وضعیت ذهنی حیوان تاثیر منفی می‌گذارد. سگ‌ها با خوردن این گیاه به افسردگی، ضعف، اسهال و در موارد شدیدتر به تشنج، مشکل تنفسی، نارسایی به اندام‌ها دچار می‌شوند. (مقاله مرتبط: افسردگی سگ) ناگفته نماند که این گیاه ممکن است باعث مرگ سگ شما هم شود.

۱۴- آزالیا (Azaleas)

آزالیا برای سگ

عامل: گریانتوکسین
گیاه جایگزین: گیاه بروملیاد صورتی

آزالیا از گل‌های زیبا و رنگی است که نگاه کردن به آن لذت‌بخش است. متاسفانه، تمامی بخش‌های آزالیا برای سگ سمی به شمار می‌روند. خوردن آزالیا توسط سگ باعث بروز بیماری‎های گوارشی در سگ می‌شود. همچنین، ممکن است بینایی سگ آسیب دیده و ضربان قلب کند را تجربه کند. گاهی نیز مرگ را برای سگ در پی دارد.

۱۵- پوتوس طلایی (Golden pothos)

پوتوس برای سگ

عامل: اگزالات کلسیم نامحلول
گیاه جایگزین: گیاه دعا

پوتوس طلایی پیچک مانند از دیگر گیاهان سمی برای سگ‌ها است. این گیاه اگزالات کلسیم نامحلول دارد. این ماده که همچون کریستال‌های شیشه است، ناراحتی شدیدی را هنگام خوردن برای سگ ایجاد می‌کند. از علائم مسمومیت با پوتوس برای سگ می‌توان به خارش و سوزش دهان اشاره کرد. همچنین، این گیاه باعث بروز مشکلاتی در بلع، استفراغ و ترشح بیش از حد آب دهان می‌شود. ناگفته نماند که تمامی بخش‌های پوتوس برای سگ سمی است.

۱۶- پیچک (ivy)

پیچک برای سگ

عامل: ساپونین تری ترپنوئیدی
گیاه جایگزین: پیچک انگور

پیچک اگرچه زیبا بوده و جلوه‌ای خاص به خانه‌ها می‌دهد، اما بدون اغراق به همان اندازه برای سگ مضر و سمی است. خوردن پیچک توسط سگ باعث بروز مشکلات پوستی و تنفسی او می‌شود. البته، این عوارض معمول خوردن این گیاه است. گاهی اوضاع بدتر شده و خوردن پیچک توسط سگ باعث به کما رفتن یا فلج شدن اون می‌شود. قسمت‌هایی از گیاه پیچک که برای سگ سمی به شمار می‌روند ساقه، برگ و شیره است.

پیشنهاد مطالعه:
همه چیز راجع به پانکراتیت سگ و پیشگیری از آن

۱۷- کالانکوئه (Kalanchoe)

گیاه سمی برای سگ و جایگزین آن

عامل: گلیکوزیدهای قلبی
گیاه جایگزین: گیاه شمعدانی

این گیاه که در رنگ‌های مختلف وجود دارد، جزو گیاهانی با سمیت متوسط تا بالا است. در واقع، اگر سگ از کالانکوئه بخورد با ناراحتی دستگاه گوارش روبه‌رو می‌شود. حال اگر که به مقدار زیادی توسط سگ خورده شود، علائم و خطرات جدی‌تری چون تغییر در ضربان قلب، ایست قلبی و ضعف را تجربه خواهد کرد.

۱۸- خرزهره (Oleander)

گیاه سمی برای سگ و جایگزین آن

عامل: گلیکوزیدهای قلبی
گیاه جایگزین: درخت کرپ میرتل

خرزهره با گل‌های سفید و صورتی زیبایی که دارد، یکی از انواع گیاهان سمی برای سگ با میزان سمیت بالا است. خوردن مقدار کمی خرزهره برای سگ کشنده خواهد بود. خرزهره ترشح بالای بزاق، درد شکم، اختلالات دستگاه گوارشی و بی‌حالی را برای سگ به دنبال دارد. علاوه بر این‌ها تشنج، آریتمی قلبی و بالا رفتن سطح پتاسیم نیز از عوارض خوردن این گیاه به شمار می‌رود.

۱۹- گیاه چای ترش (Hibscus)

گیاه سمی برای سگ و جایگزین آن

عامل: آسپارژین
گیاه جایگزین: نیلوفر کانا (این نوع را نباید با گیاه مشابه که برای سگ سمی است اشتباه گرفت)

چای ترش از گیاهان سمی برای سگ‌ها ولی بسیار زیبا است. زمانی که این گیاه توسط سگ خورده می‌شود او با عوارضی چون اسهال، استفراغ و حالت تهوع روبه‌رو می‌شود. پیاز، ساقه و شکوفه گیاه چای ترش برای سگ سمی است و نباید در دسترس او قرار بگیرد.

۲۰- گل صد تومانی (Peonies)

گل صد تومانی برای سگ

عامل: ماده پائونول
گیاه جایگزین: گل آهار یا همان زینیا

گل صد تومانی و شکوفه‌های رنگارنگ آن در بسیاری از باغ‌ها و خانه‌ها دیده می‌شود. این گل‌ها با تمام زیبایی که دارند، برای حیوانات و حتی انسان‌ها سمی هستند. ماده سمی موجود در این گل غشای مخاطی دستگاه گوارش سگ را مورد هدف قرار می‌دهد و باعث اسهال و استفراغ او می‌شود.

۲۱- گل لاله (Tulips)

گل لاله برای سگ

عامل: گلیکوزیدها
گیاه جایگزین: گل رز

تمامی بخش‌های گل لاله برای سگ و دیگر حیوانات سمی است. خوردن گل لاله مشکلاتی همچون استفراغ، افزایش ضربان قلب، اسهال و تغییر در تنفس را برای سگ به همراه دارد. البته بیش‌ترین غلظت سم در پیاز آن است و سمی‌ترین بخش به شمار می‌رود. (مقاله مرتبط: بیماری تنفسی در سگ)

علائم رایج مسمومیت سگ با گیاه

از مهم‌ترین مواردی که به عنوان صاحب سگ در رابطه با مسمومیت با گیاه باید بدانید علائم رایج مسمومیت است. شناخت این علائم نجات دهنده سگ از یک سرنوشت غم‌انگیز خواهد بود. برخی از این علائم عبارتند از:

  • اسهال و استفراغ ناگهانی
  • ادرار بیش از اندازه
  • تشنگی
  • نفس نفس زدن سگ
  • بالا رفتن دمای بدن
  • ترش بزاق بیش از اندازه
  • بالا رفتن ضربان قلب
  • بی‌حالی و ضعف

پس از بیان علائم نوبت به عوارض می‌رسد. اگر چه برخی علائم خود عارضه مسمومیت به حساب می‌آیند، اما تمام آن‌ها نیستند و با هم تفاوت دارند.

عوارض خوردن گیاهان سمی توسط سگ

عوارض خوردن گیاهان سمی برای سگ بر اساس نوع گیاه، میزان مصرف، اندازه و سلامت سگ خانگی متفاوت است. اسهال، استفراغ و حالت تهوع از خفیف تا شدید برخی از این عوارض هستند. همچنین، در موارد جدی‌تر ممکن است سگ به آریتمی قلبی یا دیسترس تنفسی دچار شود. علاوه بر این‌ها در شدیدترین حالات مرگ را برای سگ به همراه خواهد داشت.

اگر سگ گیاه سمی خورد چه کنیم؟

اگر سگ گیاه سمی خورد باید فورا به دامپزشک مراجعه کرده و او را از حالات حیوان، میزان گیاهی که خورده است و نوع آن مطلع کنید. بر آن اساس دامپزشک روش درمانی مناسب را انتخاب می‌کند.

گاهی با تجویز زغال فعال به شکل یک سوسپانسیون مایع مسمویت رفع می‌شود. گاهی نیز دامپزشک با موادی همچون پر اکسید هیدروژن حالت استفراغ را به سگ القا می‌کند تا معده از مواد گیاهی پاک شود و میزان سم جذب شده کاهش یابد. علاوه بر این‌ها گاهی سگ به استفراغ یا اسهال شدید دچار می‌شود. برای چنین مواردی دامپزشک به شکل وریدی داروهایی که به کم شدن استفراغ و اسهال کمک می‌کنند را تزریق می‌کند.

در هنگام مسمومیت سگ با گیاه به طور سرخود عمل نکنید و حتما به دام‌پزشک مراجعه کنید.

گیاهان مورد علاقه سگ

در کنار گیاهان سمی برای سگ اشاره به گیاهان مورد علاقه و مفید برای او خالی از لطف نیست. شناخت این گیاهان، پرورش و قرار دادن آن‌ها در برنامه غذایی می‌تواند به سلامت سگ کمک کند. علاوه بر این حس کنجکاوی او برای ناخونک زدن به دیگر گیاهان را ارضا نماید. در ادامه با برخی از این گیاهان مورد علاقه سگ آشنا می‌شویم.

  • گیاه بامبو: سگ‌ها گیاه بامبو را دوست دارند. آن‌ها از خوردن شاخه‌های ترد، نرم و شیرین بامبو لذت می‌برند. بامبو کم‌کالری و مغذی بوده و برای سگ گیاهی بی‌خطر است.
  • شوید: شاید تعجب کنید، اما گیاه شوید مورد علاقه سگ است. شما می‌توانید در گلدان‌ها شوید بکارید یا بخشی از باغچه را به آن اختصاص دهید. سگ این اجازه را دارد که به برگ شوید ناخنک بزند. البته، می‌توان مقدار کمی شوید را به صبحانه سگ اضافه کرد تا از خوردن آن لذت ببرد. شوید در مقادیر کم برای سگ بی خطر است.
  • ریحان: ریحان برای سگ مفید است و خواص دارویی دارد. شما می‌توانید این گیاه را بر روی غذای سگ قرار دهید تا آن را بخورد.
  • علف لیمو: از دیگر گیاهانی که سگ به آن‌ها علاقه دارد می‌توان به علف لیمو اشاره کرد. این علف دارای فواید درمانی است و ناراحتی معده را در سگ کاهش می‌دهد. شما می‌توانید برای جلوگیری از ناخونک زدن سگ به دیگر گیاهان گلدانی از علف لیمو استفاده کنید.
  • نیشکر:‌ جایگزینی عالی برای اسباب‌بازی‌های پلاستیکی سگ است. از چوب نیشکر می‌توان به عنوان عصا یا چوب بازی سگ استفاده کرد تا علاوه بر بازی از مزه شیرین آن لذت ببرد. (مقاله مرتبط: بازی با سگ) البته، مقدار زیادی نیشکر باعث چاقی سگ و دیابت او می‌شود. پس، مقدا مناسب مصرف آن را رعایت کنید.
پیشنهاد مطالعه:
درمان خارش و ریزش موی سگ چیست؟ + 10 دلیل ریزش مو در سگ‌ها

پیشگیری از مسمومیت سگ با گیاهان سمی

و در انتها به برخی از مهم‌ترین نکاتی برای پیشگیری از مسمومیت سگ با گیاه سمی اشاره خواهد شد. برای ایمن نگه داشتن سگ خانگی خود نیازی نیست باغبانی را کنار بگذارید یا خانه را از گل و گیاه خالی کنید. شما تنها لازم است نکات زیر را در نظر بگیرید.

  • در هنگام کاشت گیاه سگ خود را دور نگه دارید. سگ‌ها تمایل به کندن زمین دارند. پس برای وسوسه نشدن به این کار لازم است آن‌ها را دور نگه دارید. (مقاله مرتبط:‌ کندن زمین توسط سگ)
  • اگر که در باغ، باغچه یا خانه گل و گیاهان سمی برای سگ وجود دارد، دور آن را حصار بکشید. حتی می‌توانید آن‌ گیاهان را در مکانی که احتمال بازی و رفت‌و‌آمد سگ در آن کم‌تر است بکارید.
  • از آب لیمو رقیق شده استفاده کنید. سگ‌ها عموما نمی‌توانند بو یا طعم مرکبات را تحمل کنند. پس یک بطری آب لیمو رقیق درس کرده و بر روی گیاهان خود مستقیما اسپری کنید.
  • سگ‌ها حیوانات آموزش‌پذیری هستند. با تربیت سگ او را از گیاهان خود دور نگه دارید.
  • از گیاه جایگزین به جای گیاهان سمی برای سگ استفاده کنید! گونه‌های گیاهی بسیاری وجود دارند که در عین حال که بی‌خطر هستند، به عنوان گیاه زینتی گزینه بسیار خوبی به شمار می‌روند. قرار دادن آن‌ها به جای گیاهان سمی برای سگ خیالتان را راحت می‌کند.

جدول گیاهان سمی برای سگ و جایگزین آن

گیاهان سمی برای سگ
نام گیاه قسمت‌های سمی علائم مسمومیت گیاه جایگزین
فیکوس لیراتا همه گیاه تحریک دستگاه گوارش و پوست، کم اشتهایی، بی حالی، تشنگی شدید کالاتیا اوربیفولیا
فیلودندورن تمام قسمت‌های گیاه التهاب دهان، استفراغ، مشکلات تنفسی، آبریزش بینی نخل اریکا
زامیفولیا تمام قسمت‌های گیاه مشکلات سیستم گوارشی برگ عبایی
آلوئه ورا پالپ و شیره گیاه اختلالات گوارشی، خستگی مفرط گیاه گورخری
استرلیتزیا تمام قسمت گیاه التهابات دستگاه گوارش ارکیده
دیفن باخیا تمامی قسمت‌های گیاه التهاب و تحریک سیستم گوارش و پوست درخت پول
نخل ساگو دانه، ریشه و برگ مشکلات گوارشی از جمله اسهال و استفراغ، تشنج و نارسایی کبد نخل سالن
اسپاتی فیلوم تمامی قسمت‌های گیاه مشکلات گوارشی و پوستی ارکیده پروانه
سانسوریا تمام قسمت گیاه مشکلات گوارشی گیاه مار زنگی
گیاه پیاز و سیر تمامی قسمت‌های گیاه تنفس سریع، ادرار قرمز رنگ و ضعف ریحان
آلوکازیا به احتمال زیاد کل گیاه تحریک پوست و چشم کالاتیا
گیاهان سرده مرکبات ساقه، برگ و پوست مشکلات گوارشی نظیر اسهال و استفراغ و التهاب پوستی موز کاوندیش کوتوله
علف شیر احتمالا تمامی قسمت‌های گیاه افسردگی، ضعف، اسهال و در موارد شدیدتر به تشنج، مشکل تنفسی، نارسایی به اندام‌ها نفس کودک
آزالیا تمام قسمت‌های گیاه مشکلات سیستم گوارشی، آسیب به بینایی، ضربان قلب کند گیاه بروملیاد صورتی
پوتوس طلایی تمامی قسمت‌های گیاه خارش و سوزش دهان، مشکل در بلع، استفراغ و ترشح بیش از حد آب دهان گیاه دعا
پیچک ساقه، برگ، شیره مشکلات پوستی و تنفسی پیچک انگور (به احتمال زیاد)
کالانکوئه تمامی قسمت‌های گیاه مشکلات پوستی و تنفسی گیاه شمعدانی
خرزهره تمامی قسمت‌های گیاه ترشح بالای بزاق، درد شکم، اختلالات دستگاه گوارشی و بی حالی درخت کرپ میرتل – گل راعی
گیاه چای ترش پیاز، ساقه، شکوفه اختلالات گوارشی گل نیلوفر کانا
گل صد تومنی پوست گیاه اختلالات گوارشی گیاه آهار
گل لاله همه گیاه به ویژه پیاز افزایش تنفس، استفراغ، تحریک دهان و مری، افزایش ضربان قلب گل رز

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد شما را با گیاهان سمی برای سگ‌ها، جایگزین آن‌ها و تمام مطالب مرتبط با آن آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که بسیاری از سگ‌هایی که به دلیل خوردن گیاه مسموم می‌شوند، با درمان به‌موقع نجات پیدا می‌کنند. با این وجود، سگ‌هایی هم هستند که سم‌های کشنده گیاهان جان آن‌ها را می‌گیرد. امیداریم این اتفاقات تلخ برای سگ دوست‌داشتنی شما نیفتد و اگر گیاهی هم خورد، به سرعت درمان شود.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به این سایت مراجعه کنید.

سوالات متداول

  1. چگونه می‌توانم تشخیص دهم که سگ گیاه سمی خورده است؟
    برای تشخیص خوردن گیاه سمی باید به علائم مسمویت سگ توجه کرد. استفراغ، بی حالی، کم شدن اشتها و سرفه برخی از این علائم هستند.
  2.  چه راهکاری برای کمک به سگ مسموم وجود دارد؟
    برای کمک به سگ باید به خود مسلط بود و در اسرع وقت با دامپزشک ارتباط برقرار کرد. همچنین در اولین فرصت لازم است یک قرص زغال فعال را به سگ داد تا میزان مسمومیت کم شود.
  3. خوردن گیاهان سمی برای سگ کشنده است؟
    میزان کشنده بودن گیاهان به مقداری که سگ مصرف کرده است و نوع سگ بستگی دارد. اگر چه هر مسمومیتی کشنده نیست اما خب همواره یک مورد اورژانسی وجود دارد. از این رو بهتر آن است که سریع به دامپزشک مراجعه شود.

پیام بگذارید