رد کردن پیوندها
ماهیان آب شور

10 “ماهی آکواریوم آب شور” محبوب را بشناسید!

در تمام دنیا ماهی‌های آب شور جزء محبوب‌ترین ماهی‌های آکواریومی محسوب می‌شوند. این ماهی‌ها بسیار متنوع هستند و از طرفی نگهداری از آکواریوم آب شور راحت‌تر است. اگر قصد نگهداری از ماهی و خرید آکواریوم را دارید، این مقاله راهنمای خوبی برای شماست. در این مقاله از پتسی به معرفی 10 ماهی آکواریوم آب شور می‌پردازیم. پس، تا انتهای این مقاله از پتسی با ما همراه باشید.

انواع ماهی آکواریوم آب شور

ماهی آکواریوم آب شور

1. کاردینال‌ها

ماهی آکواریوم آب شور کاردینال‌

کاردینال‌ها یکی از انواع ماهی آکواریوم آب شور محسوب می‌شوند که نگهداری از آن به افراد مبتدی توصیه می‌شود. یک آکواریوم 120 لیتری به همراه یک سنگ یا صخره دارای حفره، از جمله نیازهای اساسی این ماهی‌ها به شمار می‌آید. این ماهی‌ها شناگرهای کندی هستند و معمولاً در آکواریوم‌های کوچک به‌صورت تکی یا جفت، از آن‌ها نگهداری می‌شود. کاردینال‌ها در گروه‌های بزرگ رفتارهای تهاجمی از خود بروز می‌دهند. غذای این ماهی‌ها باید حاوی میگو، کرم‌های خونی و غذای دریایی تکه‌تکه شده باشد.

2. آتش ماهی

ماهی آکواریوم آب شور آتش ماهی

آتش ماهی‌ها یا فایر فیش‌ها انواع گوناگونی دارند. آتش ماهی قرمز و آتش ماهی بنفش برای افراد بی‌تجربه‌ای که می‌خواهند در یک آکواریوم آب شور ماهی پرورش دهند، بسیار مناسب هستند. این ماهی‌ها تقریباً کوچک هستند و توصیه می‌شود که به‌ صورت تک و یا جفت از آن‌ها نگهداری کنید. یکی از قابلیت‌های آتش ماهی‌ها توانایی پرش است. از این‌ رو نمی‌توانید آن‌ها را در آکواریوم‌های روباز نگهداری کنید.

آتش ماهی‌ها به مکان‌هایی برای پنهان شدن در مواقع احساس خطر نیاز دارند. تغذیه این نوع ماهی آب شور، از پلانکتون و جلبک‌های روی سطوح آب است. می‌توانید از غذاهای دریایی کوچک، میگو غنی‌ شده در ویتامین، غذاهای آماده و خشک در تغذیه آتش ماهی‌ها استفاده نمایید. اگر رژیم غذایی این ماهی‌ها غنی از مواد ذکر شده نباشد، به‌ مرور زمان رنگ آن‌ها تغییر می‌کند.

3. دلقک ماهی؛ جذاب‌ترین ماهی آب شور

ماهی آکواریوم آب شور دلقک ماهی

دلقک ماهی‌ها محبوب‌ترین و مشهورترین ماهی آکواریوم آب شور محسوب می‌شوند. گونه‌های مختلفی از دلقک ماهی‌ها وجود دارند، اما تمام آن‌ها برای نگهداری در آکواریوم مناسب نیستند. از مناسب‌ترین انواع دلقک ماهی‌ها دلقک ماهی اسلاریس سیاه و اسلاریس نارنجی است. این ماهی‌ها ترجیح می‌دهند به‌ صورت انفرادی و یا جفت زندگی کنند. دلقک ماهی‌ها در برابر قلمرو خود بسیار حساس عمل می‌کنند. از این‌ رو به نفع شما است که این ماهی را به‌ صورت جفت در یک آکواریوم نگهداری کنید.

پیشنهاد مطالعه:
7 فاکتور موثر در «آب مناسب برای آکواریوم» را بدانید!

این ماهی‌ها برای محافظت از خود در طبیعت به شقایق‌ها پناه می‌برند. در آکواریوم‌های خانگی بهتر است شقایق به کار ببرید. اگر آن‌ها شقایق پیدا نکنند به ریف‌های دیگری در آکواریوم پناه می‌برند.

انواع دلقک ماهی

دلقک ماهی اسلاریس نارنجی دارای رنگ نارنجی همراه با سه خط سفید است و موجوداتی صلح‌طلب و سازگار با ریف هستند. حساسیت آن‌ها در برابر قلمرو خود موجب تعقیب دیگر ماهی‌ها نمی‌شود. بلکه به‌ مرور زمان ماهی‌های دیگر یاد می‌گیرند از قلمرو آن‌ها دوری کنند.

دلقک ماهی اسلاریس سیاه در هنگام تولد و تا مدتی پس‌ از آن شبیه به گونه نارنجی است که با گذشت زمان رنگ نارنجی آن‌ها تیره‌تر و سیاه می‌شود. این ماهی‌ها بسیار مقاوم‌اند و به‌ راحتی با محیط آکواریوم وقف پیدا می‌کنند.

4. سودوکرومیس

سودوکرومیس ماهی آکواریوم آب شور

این ماهی رنگ‌های روشنی دارد و بسیار سخت‌جان است. هنگام نگهداری از سودوکرومیس باید از محکم بودن درپوش آکواریوم مطمئن شوید. این‌ گونه از ماهی های اب شور آکواریوم به سنگ‌ها و مکان‌های مختلفی به‌ منظور پنهان شدن نیاز دارند. این ماهی‌ها در ابتدا خجالتی هستند و خود را پنهان می‌کنند، اما به‌ مرور زمان به محیط آکواریوم عادت می‌کنند.

سودوکرومیس‌ها از پلانکتون‌ها، خرچنگ‌های کوچک و کرم‌های موجود در طبیعت تغذیه می‌کنند و معمولاً غذاهای آماده را نیز می‌خورند. برای نگهداری از چند سودوکرومیس باید آن‌ها را به‌ صورت هم‌ زمان وارد یک آکواریوم کنید. یک نکته مهم در نگهداری از این ماهی‌ها این است که باید از نگهداری ماهی‌های همرنگ و هم‌ شکل سودوکرومیس بپرهیزید.

 5. بلنی‌ها

یکی دیگر از انواع ماهی آب شور آکواریومی، بلنی‌ها هستند که بیشتر اوقات در کف آکواریوم قرار دارند. بلنی‌ها خود را درون صدف‌های خالی یا حفره‌های سنگ‌ها پنهان می‌کنند. اگر می‌خواهید از این ماهی‌ها نگهداری کنید لازم است مکان‌های مناسبی برای پنهان شدن آن‌ها مهیا کنید. بلنی‌ها بیشتر اوقات رفتاری غیر پرخاشگرانه دارند. این ماهی‌ها از توانایی انجام پرش‌های بلند برخوردار هستند.

6. دارت فیش

دارت فیش ماهی آکواریوم اب شور

دارت فیش‌ها از خانواده فایر فیش‌ها هستند. رنگ‌های روشن و بدن کشیده از مشخصه‌های بارز این ماهی‌ها محسوب می‌شود. این ماهی‌ها به آکواریومی با فضاهای زیادی به‌ منظور شنا کردن، مخفی شدن و حدود 5 سانتی‌متر سطح ماسه‌ای در کف آکواریوم نیاز دارند. دارت فیش‌ها نیز توانایی پرش بلند دارند. از این‌ رو برای نگهداری از دارت فیش باید درپوش آکواریوم خود را بررسی کنید.

پیشنهاد مطالعه:
0 تا 100 نگهداری از "ماهی اسکار" | (ماهی آکواریوم آب شیرین)

7. رویال گراما

رویال گراما ماهی آکواریوم آب شور

یکی از انواع ماهی آب شور آکواریوم، رویال گراما محسوب می‌شود. زادگاه این ماهی‌ها آب‌های عمیق کارائیب است و به‌ طور معمول در رنگ‌های بنفش تا زرد مشاهده می‌شوند. این ماهی‌ها در برابر ماهی‌های هم سایز خود صلح‌جو هستند. اما در برابر هم گونه‌های خود رفتارهای پرخاشگرانه‌ای از خود بروز می‌دهند. بهتر است به‌ صورت تکی از این ماهی‌ها نگهداری کنید.

8. نئون اُرکید؛ زیباترین ماهی آب شور

این‌گونه از ماهی‌های آب شور در دریای سرخ زندگی می‌کنند و در محیط آکواریوم نیز می‌توانند تکثیر پیدا کنند. نئون اُرکیدها را نباید در کنار سودوکرومیس‌ها نگهداری کنید، زیرا با یکدیگر سازگاری ندارند. این ماهی‌ها ممکن است نسبت به مکان پنهان شدن خود حالت دفاعی داشته باشند و ماهی‌های کوچک‌تر از خود را تعقیب کنند. رفتار صلح‌آمیزی با مرجان‌ها دارند و به شکار میگوهای مانتیس کوچک و کرم‌های بریستل تمایل شدیدی دارند.

نئون ارکیدها از ماهیان گوشتخوار آکواریوم آب شور هستند. تغذیه این ماهی‌ها باید با غذاهای گوشتی همچون غذاهای آماده یخ‌زده و میگو صورت گیرد.

9. دارت فیش گورخری

دارت فیش گورخری ماهی آکواریوم آب شور

سر این ماهی‌ها به رنگ سبز روشن و بدن آن‌ها از خطوط عمودی متعدد نارنجی برخوردار است. به ماهی‌های دارت فیش گورخری، گوبی نوار دار، گوبی گورخری و گوبی چینی گورخری نیز می‌گویند. دارت فیش گورخری در طبیعت به‌ صورت گروهی زندگی می‌کند. به همین جهت برای نگهداری این ماهی در آکواریوم آب شور توصیه می‌شود که تعداد زیاد از آن‌ها را باهم نگهداری کنید. برای پرورش دارت فیش گورخری باید آن‌ها را به‌ صورت هم‌زمان وارد آکواریوم کنید.

دارت فیش گورخری از ماهیان گوشتخوار آکواریوم آب شور هستند. غذای آن‌ها باید شامل غذاهای دریایی تازه یا یخ‌زده به همراه میگو باشد.

10. خرگوش ماهی

خرگوش ماهی ماهی آکواریوم آب شور

خرگوش ماهی‌ها در طبیعت به‌ صورت تک یا جفت زندگی می‌کنند و پیش از آن‌ که بالغ شوند در دسته‌های گروهی نیز دیده می‌شوند. با افزایش سن این ماهی‌ها، آن‌ها به جفت بودن تمایل زیادی پیدا می‌کنند و شما باید در محیط آکواریوم به این نکته توجه کنید. این ماهی‌ها 18 تا 22 سانتی‌متر رشد می‌کنند و برای شنا کردن به محیط وسیعی احتیاج دارند.

خرگوش ماهی‌ها با دیگرگونه‌ها زندگی مسالمت‌آمیزی دارند. فقط نباید با دیگر اعضای خانواده خرگوش ماهی‌ها ترکیب شوند. این ماهی‌ها جزء ماهیان اجتماعی محسوب می‌شوند که با گونه‌هایی که مقداری پرخاشگر هستند نیز می‌توانند رابطه خوبی برقرار کنند. این ماهی‌ها در زمان خطر، خواب یا هر زمان دیگری، می‌توانند خود را استتار کرده و با محیط اطراف انطباق پیدا کنند.

پیشنهاد مطالعه:
معرفی ماهی بارب و انواع آن

خرگوش ماهی‌ها از ستون فقرات سمی برخوردار هستند. از این‌ رو ماهیان شکارچی با آن‌ها درگیر نمی‌شوند و شما نیز در هنگام جابه‌جایی این ماهی‌ها باید بسیار مراقب باشید. خرگوش ماهی‌ها اغلب به‌وسیله غذاهای متنوع گیاهی و جلبک‌ها تغذیه می‌شوند.

تغذیه ماهی آب شور

اگر می‌خواهید از ماهی‌ آب شور آکواریوم نگهداری کنید باید در مورد تغذیه و غذاهایی که این ماهی‌ها می‌خورند اطلاعاتی کسب کنید. ماهی‌های آب شور از نظر تغذیه به دو دسته گوشت‌خوار و گیاه‌خوار تقسیم‌ می‌شوند. ماهی‌های گیاهخوار آب‌های شور از گیاهان دریایی همچون جلبک و گیاهان گل‌دار در اعماق دریاها و اقیانوس تغذیه می‌کنند. می‌توان گفت اصلی‌ترین غذای این ماهی‌ها جلبک است. بیشتر ماهی‌های گیاه‌خوار از جلبک‌های قرمز، سبز، قهوه‌ای و آبی تغذیه می‌کنند.

تغذیه ماهی

غذای ماهی آکواریوم آب شور گوشتخوار شامل ماهی‌های پلانکتون، کیلکا، میگو یا سخت‌پوستان ریز می‌شود. یک نکته مهم در خصوص ماهی‌های گوشت‌خوار آب شور این است که آن‌ها تحت هیچ شرایطی از جلبک تغذیه نمی‌کنند. تغذیه این ماهی‌ها یکی از مهم‌ترین موارد در نگهداری آن‌هاست. در صورت عدم تغذیه صحیح برخی از این حیوانات تغییر رنگ می‌دهند؛ برخی مریض می‌شوند و برخی از آن‌ها رفتارهای پرخاشگرانه‌ای از خود بروز می‌دهند.

راهنمای خرید ماهی آب شور

اغلب افراد ترجیح می‌دهند چند گونه متفاوت از ماهی را در آکواریوم خود قرار دهند. از این‌ رو بسیار مهم است که سازگاری ماهی‌های مدنظر را بررسی کنید. نکته بعدی در مورد تغذیه این حیوانات است. باید مطمئن شوید که می‌توانید از پس تغذیه آن‌ها برآیید.

درنهایت نیز فراموش نکنید که این موجود نیز مانند تمام حیوانات، ممکن است درگیر برخی بیماری‌ها شود. تمیز کردن آکواریوم، استفاده از آب مناسب، تغذیه صحیح و استفاده مناسب از مکمل‌ها می‌تواند تا حدود زیادی از بیماری‌های مربوط به ماهی پیشگیری کند.

در این سایت می‌توانید ماهی‌های آب شور را بهتر بشناسید.

سوالات متداول

  1. کدام ماهی‌ها جزو ماهی‌های شور هستند؟
    کاردینال‌ها، آتش ماهی، دلقک ماهی، خرگوش ماهی و دارت فیش بلنی از ما‌هی‌های شور محبوب هستند.
  2. تغذیه ماهی آب شور چگونه است؟
    ماهی‌های آب شور از نظر تغذیه به دو دسته گوشت‌خوار و گیاهخوار تقسیم‌ می‌شوند. ماهی‌های گیاهخوار آب‌های شور از گیاهان دریایی همچون جلبک و گیاهان گل‌دار در اعماق دریاها و اقیانوس تغذیه می‌کنند.
  3. آیا وجود شقایق در آکواریوم دلقک ماهی ضروری است؟
    این ماهی‌ها برای محافظت از خود در طبیعت به شقایق‌ها پناه می‌برند. در آکواریوم‌های خانگی بهتر است شقایق به کار ببرید؛ اگر آن‌ها شقایق پیدا نکنند به ریف‌های دیگری در آکواریوم پناه می‌آورند.

پیام بگذارید