رد کردن پیوندها
6 تمرین ساده برای "تربیت سگ نگهبان" در خانه

6 تمرین ساده برای “تربیت سگ نگهبان” در خانه

سگ نگهبان می‌تواند یکی از بهترین دوستان انسان باشد. او به‌ دلیل ذات نگهبان خود، یک حیوان ارزشمند برای انسان محسوب می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که سگ نگهبان حتماً باید از شما فرمان‌برداری کند. در حالی که بسیاری از سگ‌ها به ورود افراد غریبه به محوطه‌شان حساس بوده و واکنش نشان می‌دهند، برخی دیگر با افراد غریبه گرم گرفته و به استقبال آن‌ها می‌روند. واکنش سگ‌های نگهبان حمله نیست، بلکه تکنیک منحصربه‌فرد خود را در دفاع از محدوده‌شان به‌ کار می‌برند. در صورتی که تمایلی به برخورد فرد غریبه با سگ خود ندارید، با این مقاله از سایت پتسی همراه باشید تا هر آنچه لازم است را در مورد تربیت سگ نگهبان بدانید.

ویژگی سگ نگهبان

از ویژگی‌های بارز سگ‌های نگهبان وفاداری و باهوشی آن‌ها است. برخورد این سگ‌ها با صاحبان خود مهربان و در برابر افراد غریبه تهاجمی رفتار می‌کنند. هوش بالای سگ‌ها این امکان را می‌دهد که در جهت تربیت سگ نگهبان، وظیفه خود را به خوبی انجام دهند. برای مثال اگر برای پارس کردن در برابر افراد غریبه تربیت شده باشند، این امر را به درستی انجام می‌دهند. بیایید در ادامه به ۶ تمرین کاربردی برای تربیت سگ نگهبان بپردازیم. این تمرین‌ها آنقدر ساده است که خودتان هم می‌توانید آن‌ها را انجام دهید.

۶ تمرین برای تربیت سگ نگهبان

تربیت سگ نگهبان

تربیت سگ نگهبان باید از پایه تا پیشرفته انجام شود. گاهی ممکن است در مسیر تربیت به کمک مربی نیاز داشته باشید، ولی برخی تمرین‌ها را خودتان هم می‌توانید انجام دهید. در ادامه با ما همراه باشید تا ۶ روش ساده برای تربیت سگ نگهبان را به شما بگوییم.

۱- اطاعت: اولین و ضروری‌ترین مرحله برای تربیت سگ نگهبان، اطاعت است. اطاعت کردن از طرف سگ یک پیوند قوی بین شما و او می‌سازد. باید آموزش فرمان‌های اولیه به سگ خود را با سیگنال دست یا حرف زدن بیاموزید که دستورات شما را اطاعت کند. اجرای دستوراتی مانند نشستن، ایستادن، ترک کردن، ماندن و پارس کردن در این مرحله ضروری است. برای سگ نگهبان اطاعت از صاحب خود بسیار مهم بوده و پاسخ صحیح سگ به دستورات، امری اساسی است. سگ‌ها باید فرمان را فقط از صاحبان خود و افراد کاملاً آشنا بپذیرند. طبیعی است که در صورت پذیرش دستورات افراد غریبه توسط سگ نگهبان، مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه:
چگونه با فوبیای سگ کنار بیاییم؟ | 5 دلیل سینوفوبیا

۲- اجتماعی کردن: اجتماعی کردن سگ به او کمک می‌کند که در برابر تغییرات خود را کنترل کند. اگر به چیزی واکنش نشان داد، به او اجازه دهید آن را بررسی کند. سگ باید خطر را از ایمنی تمایز دهد، موقعیت‌ها را ارزیابی کرده و واکنش درستی به آن‌ها نشان دهد. بنابراین، او را در معرض طیف گسترده‌ای از موجودات قرار دهید. این امر باعث بی‌تفاوتی سگ شما نسبت به سایر حیوانات شده و از تعقیب آن‌ها دست می‌کشد.

۳- آشنایی با قلمرو: برای مشخص کردن قلمرو سگ، می‌توانید او را در ملک خود راه برده و اجازه دهید با فضا آشنا شود. این کار در صورت رخ دادن حوادثی مانند دزدی یا تعقیب، از خروج سگ از قلمرو شما جلوگیری می‌کند.

۴- پارس کردن: پارس کردن از جمله اعمالی است که به طور طبیعی در سگ‌ها انجام می‌شود. بهتر است در انجام این تمرین سگ خود را تشویق کنید با نزدیک شدن افراد غریبه پارس کند و در صورت دستور، پارس کردن را متوقف کند. همچنین، می‌توانید برای شروع در صورت درست انجام دادن دستورات به او پاداش دهید.

۵- دفاع کردن: یکی از روش‌های به چالش کشیدن سگ، استفاده از افراد غریبه در قلمرو اوست. در انجام این تمرین می‌توانید با نزدیک شدن فرد غریبه به ملک خود یا قلمرو او واکنش سگ را ببینید. در صورت فرمان پارس، او پارس کردن را شروع می‌کند در نتیجه فرد غریبه ترسیده و فرار می‌کند. این تمرین در تقویت اعتمادبه‌نفس سگتان هم بسیار موثر است.

۶- مشورت با یک مربی حرفه‌ای: مشورت با افراد متخصص و حرفه‌ای از گام‌های اساسی در تربیت سگ نگهبان است. این افراد با توجه به تکنیک‌های آموزشی خاص، به تربیت سگ‌ها می‌پردازند. بنابراین، سگ شما می‌تواند آموزش‌های تخصصی نگهبانی را پشت سر بگذارد. توجه داشته باشید، در صورتی که آموزش به درستی انجام نشود، همه نزدیکان ممکن است در خطر باشند.

۴ نکته برای انتخاب سگ نگهبان

تربیت سگ نگهبان

در انتخاب و تربیت سگ نگهبان نکاتی وجود دارد که بهتر است قبل از خرید سگ در نظر بگیرید.

۱- سن سگ

سن سگ، از عوامل مهمی است که قبل از به سرپرستی گرفتن سگ باید به آن توجه داشته باشید. هر موجودی باید از بدو تولد آموزش‌‌های خاصی ببیند. بنابراین، برای تربیت سگ نگهبان باید از اوایل کودکی شروع به آموزش کنید تا مطابق نیازهای شما عمل کند. سگ‌های بالغ و مسن که آموزش مناسبی ندیده‌اند، گزینه خوبی برای نگهبانی نیستند.

پیشنهاد مطالعه:
معرفی "سگ باکسر" | نژادی که در جنگ‌های جهانی شرکت کرده!

۲- نژاد سگ

برخی سگ‌ها به طور طبیعی با غریزه خود نقش نگهبانی را ایفا می‌کنند. بنابراین، به دنبال نژادی با غریزه محافظتی باشید. توجه داشته باشید که همه نژادها برای تربیت سگ نگهبان مناسب نخواهند بود. در ادامه بهترین نژادهای سگ نگهبان را معرفی خواهیم کرد.

۳- هدف از تربیت سگ نگهبان

از دیگر نکات مهم در انتخاب و تربیت سگ نگهبان، هدف و نیاز شما است. دلایل مختلفی برای انتخاب سگ نگهبان وجود دارد. محافظت از دام، محافظ شخصی و محافظت از ملک از جمله دلایل پرطرفدار محسوب می‌شوند. نیازها و انتظارات خود را از سگ مشخص کرده سپس با توجه به نژاد، سن و نوع آموزش او، سگ را انتخاب کنید. عواملی مانند نژاد، وزن، جثه و نوع سبک تربیتی سگ بر میزان کیفیت نگهبانی سگ شما تأثیرگذار خواهد بود. توجه داشته باشید که تربیت سگ نگهبان بهتر است زیر نظر مربیان حرفه‌ای انجام شود.

۴- هزینه

علاوه بر هزینه اولیه‌ای که برای خرید سگ می‌پردازید، باید هزینه‌ای که برای تربیت سگ نگهبان به صورت تخصصی نیاز دارید را نیز در نظر بگیرید. می‌توانید برای کم کردن هزینه ابتدا سگ خود را با آموزش‌های اولیه آشنا کنید. پس از آموزش‌های اولیه به سگ برای دوره‌ای تخصصی و پیشرفته نزد مربی بروید.

بهترین نژادها برای نگهبانی

نکته مهمی که باید در هنگام مراقبت و تربیت سگ نگهبان در نظر گرفت این است که همه سگ‌ها، از هر نوع نژاد و جثه‌ای، می‌توانند به عنوان سگ نگهبان انتخاب شوند. اما برای نگهبانی ترجیحاً از نژاد سگ‌های بزرگ به دلیل عضله، جثه و وزن بیشتر استفاده می‌شود.

ویژگی‌های کلیدی در انتخاب سگ نگهبان وفاداری، هوشیاری، اطاعت و شجاعت او است. همچنین، سگ‌هایی که به شدت در قلمرو خود تهاجمی و عصبی هستند، نگهبان‌های خوبی محسوب نمی‌شوند. این موجودات با بیش از حد جدی گرفتن کار خود، تهدیدی برای دیگر موجودات هستند. در نظر داشته باشید که سگ‌های نگهبان باید هنگام محافظت از اموال و قلمرو خود آرام باشند. در لیست زیر بهترین نژادهای سگ نگهبان را برای شما آماده کرده‌ایم.

  • آکیتا اینو (Akita Inu)
  • بولداگ آمریکایی (American Bulldog)
  • پیت بول تریر آمریکایی (American Pit Bull Terrier)
  • بول ماستیف (Bullmastiff)
  • دوبرمن پینچر (Dobermann)
  • ژرمن شپرد (German Shepherd)
  • گینت اشنازر (Giant Schnauzer)
  • کوموندور (Komondor)
  • سگ گرگی کونمینگ (Kunming Wolfdog)
  • رودزین ریجبک (Rhodesian Ridgeback)
  • روتوایلر (Rottweiler)
  • استافوردشایر تریر (American Staffordshire Terrier)
  • ماستیف تبتی (Tibetan Mastiff)
  • مالینویز بلژیکی (Belgian Malinois)
  •  پولی (Puli dog)
  •  داچ شپرد (Dutch Shepherd)
  • کین کورسو  (Cane Corso)
پیشنهاد مطالعه:
در این 3 شرایط نباید از "پوزه بند سگ" استفاده کنید!

تفاوت سگ نگهبان با سگ بگیر

تفاوت سگ نگهبان و سگ بگیر

تربیت سگ نگهبان با سگ بگیر متفاوت است. اما بسیاری از افراد گمان می‌کنند که سگ نگهبان در برخورد با افراد غریبه به آن‌ها حمله کرده و آن‌ها را مورد تهاجم قرار می‌دهد. بلکه این تصور اشتباه است. سگ‌های نگهبان در مواقعی دیگران را از وجود خطر متوجه می‌کنند. این سگ‌ها برای صاحبان خود به عنوان همدم و همراه هستند. در مقابل، سگ‌های بگیر یا تهاجمی، برای گرفتن هدف خاصی تربیت می‌شوند. این نوع سگ‌ها در اکثر مواقع توسط نیروهای امنیتی یا پلیس استفاده می‌شوند.

تفاوت سگ نگهبان با سگ گارد

سگ‌های نگهبان و گارد علاوه بر تفاوت در نژاد  شیوه تربیتی مختلفی دارند. تربیت سگ نگهبان و روش آن بسیار دارای اهمیت است. نژاد ژرمن شپرد از جمله نژادهایی است که هم برای محافظت شخصی و هم نگهبانی مناسب است. در مجموع برخی نژاد سگ‌ها برای نگهبانی و برخی برای گارد و محافظت شخصی مناسب هستند. سگ‌های نگهبان و گارد از جثه‌ای بزرگ و قوی، هوشی بالا، وفادار و از خصوصیتی جنگجو برخوردار هستند.

جمع‌بندی

برای آموزش سگی آرام، وفادار و مطیع، به زمان و هزینه‌ برای آموزش او نیازمندید. سن، جثه و نژاد سگ از جمله نکاتی است که برای انتخاب و تربیت سگ نگهبان باید در نظر بگیرید. به علاوه هدف خود را از نگهبانی مشخص کرده و آموزش‌های سگ را با توجه به نیاز خود آغاز کنید. همچنین، می‌توانید آموزش‌هایی مانند اطاعت کردن و مشخص کردن قلمرو را برای او شروع کنید و برای آموزش حرفه‌ای‌تر از مربی در این زمینه کمک بگیرید. توجه داشته باشید که آموزش نادرست خطرناک بوده و منجر به مشکلات بزرگی می‌شود.

سوالات متداول

  1. آیا می‌توان سگ نگهبان را بدون مربی تربیت کرد؟
    بهتر است تربیت سگ نگهبان زیر نظر مربی انجام شود، زیرا آموزشی نادرست مشکلاتی را به بار خواهد آورد.
  1. برای انتخاب سگ نگهبان به چه نکاتی باید توجه داشت؟
    نژاد و سن سگ برای تربیت سگ نگهبان از نکات ضروری محسوب می‌شوند. همچنین، باید به نیاز، انتظارات و هدف خود برای انتخاب سگ نگهبان توجه کنید.
  2. آیا همه نوع نژاد سگ برای نگهبانی مناسب است؟
    اگرچه می‌توان از هر نوع نژادی برای نگهبانی استفاده کرد، اما بهتر است از سگ‌های بزرگ و همچنین نژادی با غریزه حفاظتی استفاده شود.

پیام بگذارید