رد کردن پیوندها
ماهی گوشتخوار آکواریومی

“ماهی گوشتخوار آکواریومی” را با ویژگی‌های رفتاری بشناسید!

بیش‌تر ماهی‌های گوشتخوار آکواریومی بسیار تهاجمی هستند و معمولا آکواریوم‌داران کم‌تجربه از گرفتن آن‌ها اجتناب می‌کنند. این تصور اشتباه وجود دارد که ماهی‌های گوشتخوار آکواریومی همگی درنده هستند و تغذیه و نگهداری از آن‌ها سخت‌تر است. در صورت تجربه آکواریوم‌داری، نژاد گوشتخوار، می‌توانند انتخاب جالبی برای شما باشند. البته توصیه می‌شود قبل از اینکه آن‌ها را انتخاب کنید، با ما همراه باشید و این مقاله از پتسی را برای آشنایی اولیه با این ماهی‌ گوشتخوار آکواریومی مطالعه کنید.

مشخصات ماهی گوشتخوار آکواریومی
انواع پیرانای شکم قرمز،آرووانا، ماهی بادکنکی، بتا، تترا، اسکار و…
ویژگی رفتاری قلمرو طلب، تهاجمی
تغذیه پروتئین زنده ماهی، پروتئین زنده غیر ماهی، پروتئین منجمد، پولک
بهترین گونه برای نگهداری مبتدیان
تترا، بتا، اسکار

معرفی ماهی گوشتخوار آکواریومی

دانشمندان بیش از ۲۵ هزار گونه از ماهی‌ها را شناسایی کرده‌اند که می‌توان آن‌ها را به سه دسته‌ی گیاهخوار، گوشتخوار و همه‌چیز‌خوار تقسیم‌ کرد. از ماهی‌های گیاهخوار اغلب به منظور تمیز کردن جلبک‌ها استفاده می‌شود و نسبت به ماهی‌های گوشتخوار تنوع کمتری دارند. از ماهی‌ گوشتخوار آکواریومی می‌توان به بتا، تترا، اسکار، پیرانا، آرووانا، ماهی بادکنکی، لوچ دلقک، پروانه‌ماهی و غیره اشاره کرد.

درواقع ماهی‌های گوشتخوار آن‌هایی هستند که بیشتر انرژی مورد نیاز خود برای زنده ماندن را از رژیم غذایی مبتنی بر گوشت و پروتئین دریافت می‌کنند. این رژیم معمولا حشرات، ماهی‌های دیگر و بی‌مهرگانی مانند کرم‌ها، حلزون‌ها، میگو و غیره را دربرمی‌گیرد. این ماهی‌ها در آکواریوم، معمولا به روزی یک بار تغذیه نیاز دارند.(مقاله مرتبط: تغذیه ماهی آکواریومی)

عکس ماهی گوشتخوار آکواریومی

بسیاری از مردم عاشق داشتن ماهی‌های گوشتخوار در آکواریوم‌های آب شیرین خود هستند. با این حال، باید توجه داشت که برخی از این ماهی‌ها می‌توانند تهدیدی بالقوه برای صاحب خود و همچنین ماهی‌های دیگر باشند. از این رو محدودیت‌های خاصی برای نگهداری ماهی‌های گوشتخوار در کنار یکدیگر و در کنار سایر ماهی‌های غیرگوشتخوار وجود دارد.(مقاله مرتبط: ماهی آکواریوم آب شیرین)

پیشنهاد مطالعه:
معرفی "ماهی فلاور" | آموزش نگهداری در خانه

ویژگی رفتاری ماهی گوشت‌خوار آکواریومی

به طور کلی دو دلیل عمده برای تهاجمی شدن ماهیان گوشتخوار وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • غریزه‌ی تهاجمی

شگفت‌زده خواهید شد اگر بدانید که برخی از ماهی‌های آکواریومی گوشتخوار حتی اگر به راحتی بتوانند ماهی‌های دیگر را بخورند در ابتدا ممکن است خجالتی باشند. اما اگر ماهی گوشتخوار شما به آکواریوم عادت کند و شما موجود کوچک جدیدی مانند ماهی قرمز اضافه کنید طبیعی است که یک گوشتخوار شکارچی می‌تواند او را در یک لقمه بخورد.

  • قلمروطلبی

اگر یک ماهی گوشتخوار آکواریومی را  در مخزنی که به اندازه کافی بزرگ نیست نگهداری کنید، تهاجمی خواهد شد. به همین خاطر باید فضای کافی در آکواریوم وجود داشته باشد تا این ماهی‌ها بتوانند برای قلمروی خود، مرزهایی تعیین کنند. در این صورت فضایی را برای دیگر ماهی‌ها باقی خواهند گذاشت. برخی گونه‌های ماهی‌های گوشتخوار آکواریوم وجود دارند که هم غریزه شکارگری بالایی دارند و هم نشانه‌هایی از قلمروطلب بودن را نشان می‌دهند. سه ماهی گوشتخوار که نباید در یک آکواریوم با ماهی‌های دیگر نگهداری کنید، عبارت‌اند از:

  • پیرانای شکم قرمز
  • آرووانا
  • ماهی بادکنکی

ماهی گوشتخوار آکواریومی

تغذیه ماهی گوشتخوار آکواریومی

ماهی‌های گوشتخوار شکارچیانی فرصت‌طلب هستند و  ممکن است هم‌آکواریومی‌های خود را بخورند. البته توجه داشته باشید که در صورت داشتن تغذیه مناسب و به موقع، به ماهی‌های دیگر آسیبی نمی‌رسانند. انواع مختلفی از غذا برای تغذیه ماهی گوشتخوار آکواریومی وجود دارد، مانند: غذای زنده، غذای منجمد و پولک‌ها غنی شده خریداری شده از فروشگاه که همگی رژیم غذایی متعادلی را برای ماهی آکواریومی شما تهیه می‌کند.

  • غذای زنده ماهی

وارد کردن ماهی زنده به عنوان غذا برای ماهی گوشتخوار، ما را با معضلی اخلاقی مواجه می‌کند. از سوی دیگر ماهی تغذیه‌کننده، موضوعی بحث‌برانگیز است چرا که می‌تواند به دو دلیل برای ماهی گوشتخوار شما مضر باشد:

  1. تیامیناز: تغذیه ماهی گوشتخوار آکواریومی با ماهی‌های زنده مقدار زیادی چربی و تیامیناز در رژیم غذایی حیوان خانگی شما قرار می‌دهد. تیامیناز آنزیمی است که ویتامین B1 را از بین می‌برد و ماهی شما را در برابر مشکلات سلامتی بی‌شماری از جمله ورم شکم، خونریزی‌های پوستی، رفتار عصبی و از دست دادن توانایی شنا آسیب‌پذیر می‌کند. همچنین به دلیل رسوب غیرطبیعی چربی در اندام های داخلی باعث مرگ زودرس می‌شود.
  2. انگل‌: گاهی ماهی‌های تغذیه‌کننده که به عنوان طعمه برای ماهی‌های گوشتخوار پرورش می‌یابند، در شرایطی نامناسب و پایین‌تر از ایده‌آل نگهداری می‌شوند و می‌توانند حامل انگل باشند. به همین دلیل استفاده از آن‌ها ماهی گوشتخوار آکواریومی شما را در معرض عفونت‌های انگلی قرار می‌دهد.
  • غذاهای زنده غیر ماهی

جایگزین‌های بسیاری برای غذای زنده وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای راضی نگه داشتن اشتهای ماهی گوشتخوار آکواریومی استفاده کنید. بی‌مهرگانی مانند کرم‌های خاکی، میگوهای رودخانه‌ای و حشرات مختلف، همگی گزینه‌های غذایی زنده سرشار از مواد مغذی برای ماهی‌های گوشتخوار هستند.

  • غذای منجمد

حتی با جایگزین کردن غذای زنده ایمن‌تر و ارزان‌تر از ماهی‌های تغذیه‌کننده، ذخیره غذای زنده ممکن است دشوار باشد و همچنان هزینه بالایی داشته باشد. به همین دلیل بسیاری از آکواریوم‌داران از غذاهای منجمد استفاده می‌کنند. مهم‌ترین نکته برای تهیه غذای این ماهی، رعایت تنوع است. برای تغذیه ماهی گوشتخوار آکواریومی یک نوع غذا وجود ندارد و شما می‌توانید از موارد مختلف در رژیم غذایی آن‌ها استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه:
معرفی جامع "مار ماهی آکواریومی" +4گونه‌ مناسب آکواریوم خانگی

تصویر ماهی گوشتخوار آکواریومی

بهترین گونه‌های ماهی گوشتخوار آکواریومی برای مبتدیان

بهترین ماهی گوشتخوار آکواریومی برای مبتدیان، بتا و تترا است. آن‌ها کوچک هستند و به فضای بزرگ، توجه ویژه و نگهداری خاصی نیاز ندارند. هرچند بتاهای نر با یکدیگر تهاجمی رفتار می‌کنند اما ماده‌ها تا زمانی که توسط ماهی‌های دیگر تحریک نشوند، رفتار خوبی دارند. متخصصان توصیه می‌کنند که این ماهی‌ها در گروه‌های ۱۰ نفره یا بیشتر نگهداری شوند. گزینه‌ی مناسب دیگر برای کسانی که می‌خواهند با ماهی‌‌های خود پیوند برقرار کنند اسکار است. ماهی‌های اسکار، برای مبتدیان نیز مناسب هستند، اما به توجه و رسیدگی بیشتری نیاز دارند.

سخن پایانی

ماهی‌ گوشتخوار آکواریومی آب شیرین، برای مبتدیان و حرفه‌ای‌ترها انتخاب مناسبی است. هرچند برخی از این ماهی‌ها نیازهای مراقبتی خاصی دارند اما با کمی تحقیق، هر فردی می‌تواند یکی از این ماهی‌های گوشتخوار دوست‌داشتنی را در آکواریوم خود نگه دارد. امیدواریم که با مطالعه‌ی این مقاله اطلاعات اولیه برای نگهداری از این ماهی‌های گوشتخوار را به دست آورده باشید.

سوالات متداول

  1. چطور می‌توانیم به ماهی‌های گوشتخوار خود غذا بدهیم؟
    در روش اول می‌توانید تکه‌های غذا را با یک جفت موچین نگه دارید و کمی تکان بدهید تا توجه ماهی را جلب کنید. در روش دوم نیز تکه‌های غذا را در جریان قوی آب بیندازید.
  1. هر چند وقت یک بار باید به ماهی گوشتخوار در آکواریوم غذا بدهیم؟
    توصیه می‌شود حداقل یک بار در روز به ماهی خود غذا دهید. البته ارائه غذای بیش از حد منجر به مواد مغذی اضافی در سیستم شما می‌شود. بنابراین یافتن تعادل غذای ماهی بسیار مهم است.
  1. نگهداری از ماهی گوشتخوار آکواریومی چه مزایایی دارد؟
    هرچند بسیاری از آکواریوم‌داران تازه‌کار، پرخاشگری را یک ویژگی منفی می‌دانند، اما این ماهی‌های گوشتخوار مزایایی خاصی دارند. بیشتر گونه‌های تهاجمی نسبتاً مرتب و باهوش هستند. آن‌ها می توانند با صاحبان خود ارتباط برقرار کنند، اگرچه بیشتر گونه‌های صلح آمیز چنین توانایی ندارند.

پیام بگذارید