رد کردن پیوندها
۳ نکته مهم در آموزش "دستشویی سگ" + ۵ نشانه برای تشخیص ادرار

۳ روش برای “آموزش دستشویی سگ” + ۵ نشانه برای تشخیص ادرار

آیا شما توانایی و یا آمادگی نگهداری از سگ را دارید؟ چه اندازه با روحیات سگ‌ها آشنایی دارید؟ آیا به نظرتان نگهداری از یک سگ چالش‌های زیادی دارد؟ قطعا اگر در آپارتمان زندگی می‌کنید نگهداری از یک حیوان کاری به مراتب سخت‌تر خواهد بود. در این مقاله ما در نظر داریم به یکی از چالش‌های مهم شما در رابطه با دستشویی سگ پاسخ دهیم. در کنار تمام آموزش‌هایی که به سگ‌تان می‌دهید، شاید یکی از مهم‌ترین آموزش‌ها نحوه دستشویی کردن سگ باشد. در این مقاله اطلاعات مفیدی را براتان قرار داده‌ایم که می‌تواند به شما در این امر کمک کند. برای دانستن اقدامات مناسب در رابطه با دستشویی کردن سگ‌ها به خواندن این مقاله از پتسی ادامه دهید.

سگ موبلند

۳ روش برای آموزش دستشویی سگ

دستشویی سگ نیز از جمله کارهایی است که شما باید به آن توجه کنید و آموزش‌های لازم را به آنها داده باشید. در ادامه این بخش آموزش دستشویی رفتن سگ را برایتان قرار خواهیم داد.

  1.  هشدار برای کار اشتباه: اگر شما در خانه، سگ و یا توله سگی را نگهداری می‌کنید، در زمانی که متوجه می‌شوید سگ‌تان در حال خرابکاری است با حرکتی به او بفهمانید که این کارش اشتباه است. به عنوان مثال با سروصدا کردن باعث شوید که سگ به کار خود ادامه ندهد. جیغ، فریاد و یا دست زدن اغلب باعث می‌شود سگ ادرار خود را متوقف کند. بعد از آن شما باید بلافاصله سگ را به بیرون از خانه ببرید و اجازه ندهید او کار خود را تمام کند. بعد از متوقف کردن ادرار سگ، لازم است به مکان در نظر گرفته شده برای ادرار کردن هدایت شود.
  2.  تعیین یک مکان مشخص: برای دستشویی سگ یک مکان مشخص را در نظر بگیرید. این مکان باید از محل خواب و غذا خوردن سگ‌تان فاصله داشته باشد. مکان در نظر گرفته شده باید ثابت باشد تا از سردرگمی و گیج شدن سگ جلوگیری کرده باشید.
  3.  قفسه یا محفظه: اگر شما نمی‌توانید تا زمان آموزش دادن کامل سگتان در خانه همراه او باشید، باید از یک قفسه و یا محفظه کمک بگیرید. زمانی که سگ وارد محفظه و یا خارج از آن می‌شود جایزه‌ای برای او در نظر بگیرید.
پیشنهاد مطالعه:
تغذیه سگ اشپیتز باید چگونه باشد؟

نشانه‌های تشخیص ادرار داشتن سگ

برای آموزش دستشویی سگ لازم است در ابتدا با نشانه‌هایی که به شما نشان می‌دهد زمان دستشویی سگ فرا رسیده است آشنا باشید. در اینجا ما به چند مورد از نشانه‌های رایجی که در سگ‌ها نشان دهنده زمان دستشویی آنها است اشاره می‌کنیم:

  1. آهسته شدن حرکت‌هایشان
  2. خرناس کشیدن
  3. به صورت دایره‌وار به دور خود چرخیدن
  4. بعد از یک پیاده روی طولانی
  5. بعد از بیدار شدن از خواب و یا چرت زدن

اگر شما این نشانه‌ها و یا نشانه‌های خاص سگ خود را در زمان ادرار کردن مشاهده می‌کنید لازم است برخورد مناسبی داشته باشید. بهترین برخورد شما این باید باشد که به صورت کلامی به او دستور دهید که خود را نگه دارد و او را به مکان مورد نظری که برای دستشویی سگ در نظر گرفته‌اید ببرید.

بررسی نژاد‌های مختلف در تربیت دستشویی رفتن

  • نژاد ژرمن: تربیت نژاد ژرمن به این صورت است که آنها بعد از بیدار شدن از خواب، و یا حدود نیم ساعت تا یک ساعت بعد از خوردن غذا نیاز به ادرار و یا مدفوع پیدا می‌کنند.
  • نژاد شیتزو تریر: برای تربیت دستشویی رفتن این نژاد شما باید حساسیت بیشتری به خرج دهید. به این دلیل که آن‌ها مثانه کوچکی دارند و حیواناتی استرسی هستند. وجود این دو عامل باعث می‌شود سگ در زمان‌های کوتاه‌تری به دستشویی کردن احتیاج داشته باشد. در واقع آنها حیواناتی هستند که تند تند ادرار می‌کنند.
  • نژاد سگ هاسکی: هاسکی از جمله نژادهایی است که طرفداران زیادی دارد. در رابطه با دستشویی رفتنشان اما شما باید صبور باشید. نژاد هاسکی خلق‌وخویی خاص داشته و به نظر کمی لجباز است. بنابراین لازم است شما زمان بیشتری را صرف آموزش دستشویی رفتن آن کنید.
  • نژاد پامرانین: با وجود آنکه آنها مثانه‌ای کوچک دارند، می‌توانید به آنها نیز آموزش دهید که در یک ناحیه خاص ادرار داشته باشند.

نگه داشتن ادرار چه خطراتی دارد؟

ظرف خاک سگ

سگ‌های بزرگسال می‌توانند تایم بیشتری ادرار خود را نگه دارند. اما این موضوع می‌تواند برای سلامتی سگ نیز خطراتی به همراه داشته باشد. در ادامه این مطلب به مشکلاتی اشاره خواهیم کرد که ممکن است به دلیل نگه داشتن طولانی مدت ادرار در سگ اتفاق بیفتد.

  1. عفونت مجاری ادراری: در چرخه ادرار باکتری‌ها و مواد سمی از بدن سگ خارج می‌‌شود. حال نگه داشتن طولانی مدت ادرار باعث می‌شود باکتری‌ها در داخل بدن سگ تجمع پیدا کنند. در این صورت ممکن است مجاری ادراری عفونتی شده و یا انسداد پیدا کنند. اگر چنین اتفاقی برای سگ رقم خورد یک تهدید جدی برای سلامتی آنها خواهد بود.
  2. سرطان مثانه: یکی دیگر از عوارض نگه داشتن طولانی مدت ادرار، سرطان مثانه است.
  3. بی اختیاری: عدم کنترل ادرار و یا همان بی‌اختیاری بیشتر در سگ‌هایی دیده می‌شود که سن بالایی دارند. اما این اتفاق تنها در سگ‌های پیر دیده نمی‌شود و برای هرسگی ممکن است اتفاق بیفتد. نگه داشتن طولانی مدت ادرار، سبب تورم مثانه شده و این امر، بر ماهیچه‌های این ناحیه تأثیر منفی می‌گذارد. ضعیف شدن ماهیچه‌های مثانه باعث عدم کنترل ادرار در سگ‌ها می‌شود.
پیشنهاد مطالعه:
معرفی ۵ نژاد "سگ چوپان" به همراه ویژگی‌های رفتاری

سگ ‌چه اندازه می‌تواند خودش را نگه دارد؟

سگ‌ها این توانایی را دارند که برای مدتی خودشان را نگه دارند. اما سوال مهم این است که آنها تا چه اندازه چنین توانایی را دارند؟ برای آنکه به این سوال پاسخ داده شود باید ملاک‌های زیر را در نظر بگیریم. سن و اندازه سگ و همچنین سلامت و رژیم غذایی سگ‌، تعیین می‌کند که آنها چه اندازه می‌توانند خودشان را در زمان دفع ادرار کنترل کنند. در ادامه این مطلب عوامل اشاره شده را بیشتر بررسی می‌کنیم.

  • سن سگ

در رابطه با دستشویی سگ این نکته را بدانید که سگ‌های کوچکتر مخصوصا توله سگ‌ها نمی‌توانند به اندازه یک سگ بزرگ و بالغ ادرار خود را نگه دارند. سایز سگ و اندازه مثانه او بر نگه داشتن ادرار تاثیر مستقیمی دارد. در جدول زیر تخمین زده می‌شود که در گروه‌های سنی متفاوت سگ‌ها چه اندازه می‌توانند ادرار خود را نگه دارند.

دقت داشته باشید اطلاعات داده شده ممکن است کاملا دقیق نباشد، چراکه سگ‌ها با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است سگ شما کمتر و یا بیشتر از زمان تخمین زده شده زیر بتوانند ادرار خود را کنترل کنند.

توله سگ زیر 6 ماه بین 1 تا 3 ساعت
توله سگ بزرگتر از 6 ماه بین 2 تا 6 ساعت
سگ‌های کمتر از 7 سال بین 6 تا 8 ساعت
سگ‌های بالاتر از 7 سال بین 4 تا 6 ساعت
سگ‌های پیر بزرگتر از 12 سال بین 2 تا 4 ساعت
  • اندازه سگ

اگر شما نژادی را انتخاب می‌کنید که جثه کوچکی دارد مثانه آنها نیز به همین ترتیب کوچک است. اما این فاکتور مهم، بدین معنا نیست که سگ‌هایی که جثه بزرگتری دارند توانایی بیشتری در کنترل کردن ادرار داشته باشند.

  • سالم بودن سگ

سالم بودن یک سگ تأثیر مستقیمی بر دستشویی سگ دارد. چراکه شرایط جسمانی یک سگ بر تعداد تکرار ادرار تاثیر می‌گذارد. در صورتی که شما متوجه شده‌اید که سگ‌تان تکرر ادرار دارد، نشان از وجود یک بیماری در او خواهد بود. لازم است هر چه سریع‌تر این موضوع را با دامپزشک در میان بگذارید. بیماری‌هایی چون اضافه وزن سگ، دیابت، عفونت مجاری ادراری، مشکلات کلیوی می‌توانند در دستشویی سگ اثر منفی داشته باشند.

  • رژیم غذایی سگ

رزیم غذایی یک سگ نقش مهمی بر سلامت او دارد. مقدار و تعداد دفعات ادرار با توجه به رژیم غذایی سگ می‌تواند متغیر باشد.

پیشنهاد مطالعه:
طول عمر سگ چقدر است؟ + (فرمول محاسبه سن سگ)

ادرار هیجانی چیست؟

با تمام آموزش‌هایی که به سگ‌تان در رابطه با دستشویی کردن می‌دهید، اما همیشه به نتیجه نمی‌رسید. هر از چند گاهی ممکن است شما با ادرار هیجانی مواجه شوید. اما منظور از ادرار هیجانی چیست؟ در توله سگ‌ها و یا حتی در سگ‌های بزرگسال بنا به دلایلی، آنها می‌توانند هیجان زده شوند و در این صورت ممکن است ادرار کنند. ادرار هیجانی عملی رایج در میان سگ‌هاست و نباید به منزله عدم کنترل ادرار شناخته شود. سگ قدرت نگه داشتن ادرار را دارد اما تنها به خاطر بروز یک هیجان، به چنین عملی دست می‌زند.

تشخیص بیمار بودن سگ از نحوه دستشویی کردن آن

اگر سگ شما بیماری خاصی داشته باشد و یا به دلیل نگه داشتن طولانی مدت ادرار، برای او مشکلاتی ایجاد شده باشد، شما می‌توانید از روی رفتارهای آنها به وجود بیماری پی ببرید. عدم ادرار، ادرار کردن‌های قطره‌ای، خون در ادرار، تلاش برای بیرون‌روی از جمله رفتارهایی است که بسیار هشداردهنده است و شما باید هرچه سریع‌تر سگ خود را نزد دامپزشک ببرید. این نشانه‌ها مشکل جدی را در بدن سگ نشان می‌دهند که لازم است برای درمان آن اقدامات موثری داشته باشید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی نمودیم اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار داده باشیم. سگ‌ها موجوداتی هستند که می‌توانند رفتارهای خاصی از خود نشان دهند. در رابطه با دستشویی سگ شما چه اطلاعات دیگری را دارید؟ از چه روش‌هایی برای تربیت کردن سگ در این زمینه کمک گرفته‌اید؟ در پایان خوشحال می‌شویم اگر پیشنهاد و یا تجربه خاصی در این زمینه دارید برای ما به اشتراک بگذارید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد آموزش دستشویی سگ پیشنهاد ما این سایت است.

سوالات متداول

  1. بهترین سن برای آموزش دستشویی به سگ چه سنی است؟
    بهترین زمان برای شروع آموزش دستشویی سگ، حدود 3 تا 4 ماهگی است. البته این موضوع در مورد همه سگ‌ها صدق نمی‌کند و ممکن است بسته به سگ شما متفاوت باشد.
  2. چقدر طول می‌کشد سگ دستشویی رفتن را یاد بگیرد؟
    زمان لازم برای آموزش دستشویی سگ به نژاد و شخصیت سگ وابسته است، ممکن است چند هفته طول بکشد.
  3. آیا می‌توان به سگ بالغ دستشویی رفتن را یاد داد؟
    بله، هر سگ بالغی می‌تواند دستشویی را یاد بگیرد، اما زمان برای یادگیری ممکن است بیشتر از سگ کوچکتر باشد.

پیام بگذارید