رد کردن پیوندها
آیا بادپر شکری (شوگر گلایدر) حیوان‌خانگی است؟ | تصاویر+ویدئو

معرفی بادپر شکری (شوگر گلایدر) | ویدئو + قیمت

نگهداری از حیوانات خانگی یکی از شیرین‌ترین تجربه‌ها برای افرادی است که به حیوانات علاقه دارند. رایج‌ترین حیوانات خانگی در ایران سگ، گربه، خرگوش و پرندگان هستند. در این میان یکی از حیوانات جذابی که این روزها مورد توجه عده بسیاری قرار گرفته است، شوگر گلایدر یا بادپر شکری نام دارد. قبل از انتخاب آن به عنوان حیوان خانگی، این مقاله پتسی را بخوانید.

بادپر شکری (شوگر گلایدر)
راسته کیسه‌داران علف‌خوار
خاستگاه بومی استرالیا
محل زندگی اندونزی و گینه‌نو
وزن حدود ۱۰۰ گرم
قد نهایتاً ۱۵ سانتی‌متر
رنگ کرم، قهوه‌ای، مشکی، خاکستری و سفید
طول عمر بیشتر از ۱۰ سال
بلوغ
۱ سالگی
زمان بارداری ۱۵ تا ۲۰ روز
تغذیه شهد و شیره درختان و گیاهان/ میوه‌ درختان/ حشرات/ پرندگان و حیوانات ریز
خصوصیات رفتاری پرسروصدا/ پنجه‌های تیز/ بالا رفتن از ارتفاع و سقوط آزاد
رده پستاندار

ویژگی‌های شوگر گلایدر

عکس شوگر گلایدر

خصوصیات ظاهری و طول عمر:‌ به‌ طور معمول وزن شوگر گلایدر حدود ۱۰۰ گرم است، یعنی این حیوان جثه بسیار کوچکی دارد. قد بادپر شکری حیوان نیز نهایتاً به ۱۵ سانتی‌متر می‌رسد. رنگ او معمولاً طیفی از رنگ‌های کرم و قهوه‌ای است که ممکن است رنگ‌های مشکی، خاکستری و سفید نیز در میان آن‌ها به چشم بخورد. جالب است بدانید طول عمر شوگر گلایدر بیشتر از ۱۰ سال است.

بارداری:‌ بادپر شکری یک حیوان کیسه‌دار است و نوزاد خود را درون این کیسه نگهداری می‌کند. همچنین، زمان بارداری این حیوان حدود ۱۵ تا ۲۰ روز است.

عکس نوزاد شوگر گلایدر

پرواز:‌ معنی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ظاهری این حیوان که باعث شده «شوگر گلایدر» نام بگیرد، بالا رفتن از ارتفاعات و سقوط از آن‌هاست. بادپر شکری میان دست و پاهای خود پرده‌های نازکی دارد که باعث می‌شود مانند یک گلایدر سوار پرواز کند. این حیوان برای بالا رفتن از درخت‌ها و ارتفاعات، پنجه‌های بسیار تیز و برنده‌ای دارد که می‌تواند باعث آسیب به انسان شود.

پیشنهاد مطالعه:
نگهداری لاک پشت | {بیماری‌ها+شرایط نگهداری+2 روش محاسبه سن}

پرواز شوگر گلایدر

نگهداری در خانه: بهتر است بدانید که این حیوان برخلاف ظاهر آرام و دل‌نشینی که دارد، اصلاً مناسب نگهداری در خانه نیست. بادپر شکری اصلاً تربیت‌پذیر نیست و به همین جهت می‌تواند دردسرهای متعددی را در خانه برای شما ایجاد کند. عادت گاز گرفتن و پنجه‌های تیز او ممکن است به کودکانی که در خانه شما حضور دارند آسیب برساند. از طرفی، اگر تمایل به نگهداری این حیوان خانگی در قفس دارید، باید تجدید نظر کنید. این حیوان تمام شور و شوق خود را در قفس از دست می‌دهد و حتی ممکن است بسیار گوشه‌گیر و در نهایت افسرده شود.

رفتارهای بادپر شکری

سروصدای زیاد:‌ یکی از بارزترین خصوصیات اخلاقی بادپر شکری، ایجاد سروصدا است. این حیوان تمام احساسات خود را با صداهای مختلف بیان می‌کند. هر یک از احساسات خشم، شادی، ناراحت و … صدای خاصی دارند که با دقت به آن‌ها می‌توان احساسات این حیوان را درک کرد.

علاقه به تمیری:‌ یکی از خصوصیات جالب این حیوان، تمیز بودن آن است. شوگر گلایدرها علاقه به زندگی در یک محیط پاکیزه و مرتب را دارند و به نظافت خودشان اهمیت بسیاری می‌دهند.

زندگی در شب:‌ یکی دیگر از موارد مهم در رفتار این حیوان، شب‌زیست بودن اوست. این حیوان علاقه زیادی به بیداری در شب دارد و معمولاً تاریکی مطلق را نمی‌پسندد و از آن فراری است.

رفتارهای خشن: از رفتاری‌های مهم بادپر شکری که باید به آن توجه کنید این است که هنگام عصبانیت می‌تواند تا حدودی خطرناک باشد. همان‌طور که اشاره کردیم این حیوان پنجه‌های تیزی دارد که باعث می‌شود به او جرئت حمله بدهد. علاوه بر این، گاز گرفتن یکی دیگر از رفتارهایی است که شوگر گلایدر هنگام خشم و یا حتی ناراحتی از خود بروز می‌دهد.

شوگر گلایدر روی درخت

بالا رفتن از ارتفاعات:‌ یکی دیگر از مواردی که باید در مورد رفتارهای این حیوان بدانید، علاقه وافر او به بالا رفتن از ارتفاعات است. پیش‌تر اشاره کردیم شکل ظاهری او به نحوی است که می‌تواند تا حدودی پرواز کند. لذت پرواز باعث می‌شود تا این حیوان تمایل داشته باشد که به‌ صورت مستمر از نقاط مرتفع بالا رفته و سپس سقوط را تجربه کند.

پیشنهاد مطالعه:
11 ترفند ساده برای آموزش به خوکچه هندی

دانستنی‌های جالب درباره شوگر گلایدر

برخی نکات و اطلاعات در مورد بادپر شکری وجود دارد که ممکن است برای شما جذاب باشد. در ادامه به نکات جالبی درباره این حیوان که مناسب نگهداری در خانه نیست می‌پردازیم.

محل زندگی: این حیوان کیسه‌دار، بومی استرالیاست و در اندونزی و گینه‌نو نیز زندگی می‌کنند. اگر بخواهیم به‌ صورت دقیق‌تر در مورد محل زندگی او صحبت کنیم، با توجه به علاقه این حیوان به پرواز، اغلب در بالای درخت‌ها زندگی می‌کند. همین موضوع نیز باعث می‌شود تا در هیچ خانه‌ای احساس امنیت نداشته باشد و گزینه مناسبی برای نگهداری به ‌عنوان حیوان خانگی نباشد.

زندگی دسته‌جمعی: آن‌ها معمولاً به‌صورت گروه‌های بسیار شلوغ زندگی می‌کنند. جالب است بدانید که تعامل میان این حیوانات بسیار قوی است و بدون در نظر گرفتن غریزه و نیاز، آن‌ها علاقه به زندگی در کنار دیگر هم نوعان خود دارند.

تغذیه:‌ شوگر گلایدر از دو کلمه شوگر (به معنی شکر) و گلایدر تشکیل‌ شده است. پیش‌تر علت استفاده از کلمه گلایدر در نام این حیوان را بیان کردیم، اما کلمه شوگر به تغذیه این حیوان ارتباط دارد. بخش عظیمی از غذای حیوان شوگر گلایدر، شهد و شیره درختان و گیاهان است. البته این بدان معنی نیست که شهد و شیره تنها غذای این حیوان است. بادپر شکری از میوه‌های درختان، حشرات، پرندگان و حیواناتی که جثه کوچک‌تری از خودش دارند نیز به ‌عنوان غذا استفاده می‌کند.

جفت‌گیری: به ‌طور معمول این حیوان در یک‌ سالگی به بلوغ جنسی می‌رسد و توانایی جفت‌گیری و تولیدمثل پیدا می‌کند. از آنجا که عمر این حیوانات نسبتاً زیاد است و زمان بارداری آن‌ها نیز بسیار کوتاه است، ممکن است یک بادپر شکری در طول زندگی خود فرزندان زیادی داشته باشد.

پیشنهاد مطالعه:
"خوکچه هندی" بی ارتباط به خوک و هند! + 7 واقعیت باورنکردنی

عکس بچه شوگر گلایدر

 

نگهداری از فرزند: البته باید توجه داشته باشید که این حیوان تا مدتی پس از تولد فرزند خود، او را درون کیسه‌اش نگهداری می‌کند (۷۰ روز) و این امر باعث می‌شود تا مدت‌ها نتواند اقدام به جفت‌گیری نماید. به‌ طور کلی این حیوان قادر است تا دو بار در طول سال جفت‌گیری کند و در اغلب مواقع تنها ۱ نوزاد به دنیا می‌آورد. در موارد نادری نیز دیده‌ شده که ۲ نوزاد به دنیا بیاورد.

نگهداری بادپر شکری

همان‌طور که گفتیم، شوگر گلایدر حیوان مناسبی برای نگهداری در خانه نیست. اما عده زیادی وجود دارند که تمایل به نگهداری از این حیوان دارند. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که شیفته این حیوان شده‌اید، باید بدانید که این حیوان نیازمند توجه بسیار زیادی است. باید همواره به صداهای او گوش دهید تا احساسات و نیازهای او را درک کنید و بتواند آن‌ها را برطرف سازید.

قفس شوگر گلایدر حیوان نیز باید تا حدودی بزرگ باشد تا بتواند در آن به‌ راحتی زندگی کند. سعی کنید در قفس او مواردی قرار دهید که او بتواند پرواز را تجربه کند. نسبت به رژیم غذایی او حساسیت زیادی به خرج دهید و در نهایت نیز با بروز هر گونه مشکلی، به‌سرعت به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بدانید

سوالات متداول

  1. آیا شوگر گلایدر قابلیت آموزش دارد؟
    این حیوان کاملا وحشی است و آموزش به آن سخت است.
  2. آیا شوگر گلایدر خیلی سروصدا می‌کند؟
    این حیوان تمام احساسات خود را با صداهای مختلف بیان می‌کند. هر یک از احساسات خشم، شادی، ناراحت و غیره صدای خاصی دارند که با دقت به آن‌ها می‌توان احساسات این حیوان را درک کرد.
  3. چرا شوگر گلایدر مناسب نگهداری در خانه نیست؟
    بادپر شکری اصلاً تربیت‌پذیر نیست و به همین جهت می‌تواند دردسرهای متعددی را در خانه برای شما ایجاد کند.

پیام بگذارید

  1. سلام خسته نباشید
    میخواستم بدونم قیمت شوگر گلایدر در ایران چع قدر است ؟

    1. سلام ممنونم که سوالتون رو با ما مطرح کردید.
      قیمت این حیوان بین بازه 4 تا 10 میلیون تومان است.